11-02-2024 | Sven Spooren

H1 verliezen in Hasselt : 31-29

Wat een verschil alweer. Sporting Pelt is op verplaatsing onherkenbaar in vergelijking met de thuiswedstrijden! Het miste gisteren grinta en overtuiging waardoor Hubo handbal verdiend met de overwinning ging lopen. Het was een ronduit slechte wedstrijd. De thuisploeg liep ook niet over van vertrouwen en zo kon Sporting de leiding nemen na 10 minuten 4-6 maar door de ontelbare balverliezen en technische fouten hielp Sporting de thuisploeg in het zadel. Konitz en Gevers hielpen hun ploeg langszij en toen Sporting zelfs in overtal meer doelpunten binnen kreeg dan het maakte was ‘de beer los’ bij de thuisploeg. Het nam over met 11-8 (20 min) om uiteindelijk met 16-11 in een zetel de rust in te kunnen gaan!

De lichtpuntjes bij Sporting waren de hoeken! Tommie Falke met 7 maar vooral Seppe Vandenboer met 9 doelpunten deden wat ze konden maar onze schutters zaten goed in de tang van de thuisverdediging. Het ging van kwaad naar erger en met 23-15 na 40 minuten was de wedstrijd quasi gespeeld. Ondanks dat de ingevallen doelman Denert deed wat hij kon en wel met een goeie uitstraling op het veld stond. Maar toen Antic ook nog een rode kaart (45e min) kreeg voor reageren op een charge van Marchal wisten we al hoe laat het was. Zeker ook omdat beide spelverdelers Vossen (rug) en Spooren (knie) nog niet inzetbaar waren. Hubo handbal wist niet goed wat hen overkwam want het ging wat verkrampter spelen en Sporting speelde eindelijk wat sneller waardoor er wel degelijk kansen kwamen. Na 50 minuten kwamen we terug tot op 27-23 en uiteindelijk werd het zelfs nog spannend. Echter kwamen we niet dichter dan tot op 1 doelpunt en won Hubo handbal deze slappe pot oververdiend met 31-29. De werkpunten werden bloot gelegd: de grinta en agressiviteit in dekking, beweeglijkheid en snelheid in aanval, het spel in overtal en vooral het vermijden van technische fouten. Werk voor coaches Robrecht en Korneel Douven deze week. Met nog 4 wedstrijden (waarvan 3 thuiswedstrijden) mogen de jongens laten zien wat ze waard zijn! We moeten ons immers klaar stomen voor de belangrijke play-offs!

Volgende week spelen we dus thuis om 20u15 tegen Bevo dat gisteren Aalsmeer versloeg! Iedereen op post!

Hubo Handbal: Siraut, De Bruyn, Di Giacomo 3, Carvalhais 3, Brinks, Konitz 6, Rodado 2, Bertels 5/5, Schellingen, Marchal 4, Gevers 8, Poot, Boiten , Dupont. Bestraffingen: 4x 2m

Sporting Pelt: Deekens, Denert, Vansloot 3, Vandenboer 9, Falke 7/2, Spooren, Vossen, Stollman, Vandebeeck L 2, Delpire 2, Schoenaker 2, Van Haesendonck, Vandebeeck D, Antic 4. Bestraffingen: 5x 2m + 1x R

SR’s: Steenwinckels en Steenwinckels