03-03-2024 | Sven Spooren

H1 verliest van Lions : 24-25

Na een ronduit matte wedstrijd won de ploeg die net iets liever wilde winnen, Lions dus! Lions had deze punten broodnodig om de Final4 te kunnen spelen. Voor Sporting was er niets meer te winnen in deze Beneleague en het richt zich vol op de play-offs om de Belgische titel. Sporting, dat het zonder echte linkerhoek moest doen, want na Lambrecht, was nu ook Falke met een elleboogblessure out! Toch ging Sporting voortvarend van start, het leidde de dans na 10 minuten met 5-2 en na 20 minuten met 9-5 ondanks veel slordigheden (aan beide kanten). Richting de pauze werd het 12-8, maar dan viel de Sportingtrein volledig stil. Lions kon zelfs nog gelijk maken! Met 12-12 gingen we naar de koffie.

In de tweede helft kwam Lions, dat steeds meer ging geloven in haar kansen, het beste uit de startblokken. Coach Douven ging gretig doorwisselen zo kwam Sporting stilaan terug: 15-17 na 40 minuten maar met 20-21 na 50 minuten was de wedstrijd weer helemaal open! Het werd stuivertje wisselen: Sporting op voorsprong met 23-22 maar Lions knokte voor elke bal en maakte 15 seconden voor tijd de 25-24. Het slotoffensief van Pelt werd in de kiem gesmoord en zo ging Lions op een diefje met de winst lopen in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Volgende week gaan we nog naar Visé om de Beneleague van dit jaar af te sluiten en ons vol te richten naar de play-offs waar een finaleticket het grote doel moet zijn! C’mon Sporting!

Sporting Pelt: De Grave, Nick Deekens, Denert, Nils Deekens 1, Stollman 1/1, Spooren 4, Vansloot, L Delpire 3, L Vandebeeck 3, Schoenaker 1,  T Delpire, Vanhaesendonck 1, D Vandebeeck 2, Antic 7 , Vandenboer 1     4x 2 min.

Lions: Dijkstra, B Kleijkers, Ritzen, Hiemstra 3, Schmeitz 2/1, van Berlo, Weiler 7/2, J Eussen 4, de Hoogh, Bromet 2, Van Straaten 5, Hempel, Adams 2.    3x 2 min.

SR’s: Klomp en Stobbe