29-10-2023 | Sven Spooren

H1 met winst in Izegem : 28-29

Het was eindelijk eens andersom. In bijna alle wedstrijden tot nu toe kwam Sporting ruim aan de leiding om op het einde van de rit van een kale reis terug te komen! Deze keer begonnen we zo helemaal niet! Van de stugge dekking was in die beginfase geen sprake en onze tegenstander speelde alsof elke speler (goed bedoeld!) 2l Red Bull gedronken had. Ze speelden inderdaad met vleugels! De ballen vlogen er langs alle kanten in en daar had de dekking en doelman weinig verhaal tegen. Gevolg: na 10 minuten stond het al 7-2 en omdat ons team nog altijd veel te rustig en precies onbezorgd bleef, greep trainer Douven al naar zijn 1e time-out. Dat bracht geen zoden aan de dijk. In tegendeel! Wie dacht dat we het ergste al achter de rug hadden, kwam bedrogen uit! Het werd zelfs 13-3 en er was nog maar een kwartiertje gespeeld: 10 doelpunten achter! Pivot Samyn was moeilijk af te stoppen en ook Vandewalle en Aaron Vandewoestyne deden royaal hun duit in het zakje. Korneel Douven moest al naar zijn 2e time-out grijpen want met 13-5 na 20 minuten zag het er nog altijd niet goed uit! Hij vroeg om niet overhaast te werk te gaan maar punt voor punt aan de achterstand te knagen en liefst al een flink deel vóór de rust! De prima ingevallen Denert, de rust brengende Vossen en dan toch Antic (een paar keer door mooi blok van Van Haesendonck) zorgden inderdaad voor een resultaatverbetering richting rust: 17-11.
Een gretige Sverre Stollman had ondertussen de (tot dan toe onfortuinlijke) Vandeboer vervangen en hij liet zich opmerken met de eerste 2 doelpunten van de 2e helft. Datzelfde kon gezegd worden van Louis Delpire die een niet te stuiten drang naar doel ten toon stelde. In het centrum van de dekking was Van Haesendonck de gekwetste Louis Vandebeeck (elleboog) komen vervangen. Izegem liet zich echter niet onbetuigd, maar kon een ontketende Antic niet tegen houden: 21-18 na 40 minuten. Zou het dan toch kunnen? Niet als het van die andere Vandewoestyne (Simon) af hing want hij scoorde vanop de hoek 4x en hield zijn Izegem in de race maar met 24-22 na 50 minuten en 25-24 ging iedereen ervan uit dat Sporting erop en erover zou gaan. Dat wilden ze in West-Vlaanderen echter niet laten gebeuren en prompt stond het opnieuw 27-24 met nog 6 minuten op de klok. Daar verschoten ze in Izegem zelf van en Sporting ging nu met vol risico en mét een extra veldspeler alles of niets spelen. Na 58 minuten kwam het zowaar een eerste keer op voorsprong. Seppe Vandenboer, die zijn plaats terug ingenomen had na blessure van Sverre Stollman (vinger uit de kom), scoorde enkele heel belangrijke doelpunten, goed geholpen door de opnieuw ingevallen Nick Deekens (ook al na blessure van Denert - hamstring). Nick stopte de nodige ballen en lanceerde de tegenaanval. Samyn hing de bordjes echter opnieuw gelijk: 28-28, maar invaller Robbe Spooren scoorde zijn enige van de avond in de 59e minuut. Het bleek wel het match-winnend doelpunt te zijn (28-29) want de laatste aanval van Izegem draaide op niets uit. Zo ging Sporting op een diefje alsnog winnend van het veld. Het moét gezegd dat Izegem misschien wel zijn eerste punt verdiende, maar dat kon coach Korneel Douven zich niet aantrekken. Bij hem overheerste het gevoel dat we dit scenario al zoveel keer andersom hadden meegemaakt en dat het dubbeltje nu wel eens onze kant mocht uitvallen! De lange terugreis werd zo toch nog leuk!
Sporting dus blij en Izegem in zak en as. Begrijpelijk als je nog geen punt hebt, maar dit Izegem is geen vogel voor de kat! Op het einde van het seizoen worden de prijzen pas uitgedeeld en dat geldt ook voor Sporting. Het mag zich even gaan herbronnen en dan wachten nog 2 zware laatste wedstrijden van de heenronde: uit naar koploper Lions en thuis tegen Visé!

Izegem: Schonkeren en Nowé, Devos 4, Jacobs, A Samyn, R Samyn 6, Steenhoudt 2/1, Vandewalle 4, A Vandewoestyne 6, S Vandewoestyne 4, Beudet 1, R Delbeque, Verbeke, Demeulenaere, Vermeire.

Sporting Pelt: Deekens, Denert en De Grave, Van Sloot 2, Vandenboer 3, Falke 6/3, Spooren 1, Delpire 3, Stollman 2, Vossen 1, Schoenaker, Vandebeeck L,  Vandebeeck D, Antic 9, Van Haesendonck 2.

SR’s: Hommen en van Kessel