Heren

11-09-2022 | Sven Spooren

Eerste thriller in Dommelhof : 26-25 winst tegen Volendam

Vorige week verloor Volendam met slecht 1 doelpunt van Bocholt! Dat was een waarschuwing! Toch waren wij er rotsvast van overtuigd dat we thuis het varkentje wel zouden wassen. En zo begon het ook. Sporting liep al snel 3 doelpunten uit: 4-1 en 8-5 na 10 minuten. Sporting werkte niet geweldig af maar doelman Deekens begon steeds beter te pakken en na 20 minuten stond er nog altijd 12-9 op het bord. Echter konden we Volendam niet helemaal lossen. In tegendeel! De ingevallen Volendamse en Schotse (!) doelman McClelland ging zijn team echter steeds meer steunen en Sporting kreeg het echt moeilijk om de bal achter de Schot in het net te krijgen. En hoe goed onze goalie Deekens het ook deed (met o.a. 3 gestopte strafworpen), Volendam kroop steeds dichterbij en van een comfortabel gevoel was aan de rust niets meer te merken: 13-12.

De tweede helft verliep bijna hetzelfde als het einde van de eerste helft. Sporting moest enorm veel moeite doen om te scoren! De aanval was iets te stereotiep en de afwerking verliep een beetje zenuwachtig. Onze jongens wilden het thuispubliek immers niets minder dan de overwinning schenken! In de 48e minuut kwam Volendam zelfs een eerste maal op voorsprong: 20-21. Met 21-21 na 50 minuten moest alles nog gespeeld worden in een buitengewoon spannend slot! Nick Deekens pakte in die fase al zijn 3e pingel en hielp zijn ploeg naar een 25-24 voorsprong. Sporting moest echter in ondertal de laatste 2 minuten spelen na een 2-minuten straf voor Vanhaesendonck. Een misverstand met een knullig balverlies tot gevolg gaf Volendam de 25-25 op een presenteerblaadje. Enkele time-outs verder en met nog een halve minuut op de klok wrong Robbe Spooren zich door de oranje defensie en onder zwaar contact kon hij toch de 26-25 binnen laten vallen. Volendam zette alles op alles en wisselde de doelman voor een 7e veldspeler (tegen 5 van ons). Je wist gewoon dat Nick nog 1 beslissende bal moest pakken om de punten thuis te houden. Die open kans kwam er 10 seconden voor het slot op de rechterhoek maar Nick smeet zich voor de bal en pareerde (weeral!) de open kans van Volendam. De bal terug in het spel brengen was echter een ander paar mouwen! De man-man verdediging zorgde ervoor dat hij de bal onder hoge druk en met nog slechts enkele seconden terug in het spel bracht maar … in de handen van Volendam die de wanhoopspoging gelukkig niet meer konden verzilveren. De winst was voor Sporting maar de held was bijna de anti-held geworden! Dat waren veel te veel emoties in korte tijd. Het team stormde op Nick om hem te feliciteren maar die was ondertussen even buiten bewustzijn van zoveel spanning en emotie. Tegen dat hij goed en wel terug op de been was, kreeg hij prompt de trofee voor man-of-the match overhandigd en daar knapte hij duidelijk van op! Iedereen beseft dat het beter moet als we de komende zware opdrachten (uit Visé en thuis Bocholt) tot een goed einde willen brengen maar we hebben met een 3 op 4 onze start niet gemist en zijn volop in de running!

Sporting Pelt: Deekens, Denert, Van Leeuwen, Vandenboer 2, Falke 4, Spooren 4, Tasevski, Kohlen 3/3, Konitz 3, Delpire, Stollman, Vossen 1, Schoenaker 1, Lambrecht, Van Haesendonck 2, D Vandebeeck 6.

Volendam: De Lange, McClelland, Nagtegaal 2, Pocas 1, Axt, J Roefs, Blokzijl, Kooijman 1, J Bayens 5, Schneider 7/5, Vangils, Coesel, Scholl 8, T Roefs 1.

Sr’s: Cappa en Schreder