Heren

16-01-2023 | Sven Spooren

Derde Ploeg Sporting bekert verder en gaat naar de finale

Afgelopen weekend stond de halve finale van de beker van Limburg op het programma van onze gladiatoren. Met een overaanbod aan spelers die zich absoluut wilden bewijzen in deze topmatch moesten de gladiatoren strijden voor een plekje in de selectie en zo moest T1 Guido Follon ook voor de eerste keer een selectie maken dit jaar. Na deze moeilijke keuzes stonden er toch 14 strijders klaar op en naast het veld toen de scheidsen de match aanfloten om 13u30.
Een slechtere start van de wedstrijd had Sporting echter niet kunnen hebben, het was duidelijk dat de mannen met stress zaten. Was het omdat dit de eerste belangrijke wedstrijd was na 2 jaar corona? Was het omdat de Red Wolves eerder dit weekend ook een nederlaag hebben moeten slikken? De verdediging was slap en niet georganiseerd en in de aanval zat helemaal geen tempo. Zo was de stand na 10 minuten al 2-7 voor Arena Hechtel.
Gelukkig was scoach Guido wel bij de les. Hij voerde de nodige wissels door en gaf zijn gladiatoren directe en heldere instructies. Plots waren de Peltenaren wél wakker, en hoe! Er kwam tempo in de aanval en de schoten vonden eindelijk de netten in de goal. Ook in verdediging werd er eindelijk aangepakt en voor de organisatie zorgde Paul “de kattenpoot” de Beuckelaar van op zijnrl. Paul, die maar liefst 2 penalty’s wist te pakken, stuurde zijn verdediging goed aan en zo kon Pelt ervoor zorgen dat Arena maar liefst 10 minuten niet kon scoren! Na 20 minuten stond het dus 8-7. Erop en erover!
De gladiatoren vonden hun ritme en liepen uit tot 3 goals verschil. Met nog 4 minuten op de klok en in ondertal werd Sporting even van hun melk gebracht: een mooie combinatie en inloopactie tussen Houbke en Kriek werd hardhandig stilgelegd door Arena met een zware fout (langs achter aan de arm trekken). Echter hadden de scheidsen hier een andere mening over en werd er een aanvallende fout gefloten? Door dit incident was Sporting even de weg kwijt, we kregen meteen een tegenaanval binnen en even later weer een twee minuten omdat de potjes even overkookten. Arena knabbelde zo met de nodige hulp aan de achterstand en we gingen met 13-12 de rust in.
In de kleedkamer wees T1 Guido Follon eerst op de pijnpunten om daarna met de nodige oplossingen te komen. Sporting begon de tweede helft maar met 4(!) man. De wijze woorden van Guido zaten nog vers in hun hoofd en in hun hart. De opbouwers vonden zelfvertrouwen in hun schot en hun 1-tegen-1. En de verdediging zat weer even lekker dicht. De gladiatoren konden uitlopen tot 20-17 na 10min.
De gladiatoren waren precies al aan het dromen over de beker want Arena mocht opeens terug alles, hun hoeken scoorden aan de lopen de band en zelfs de kleinere opbouwers konden over het grote en zware midden blok van ons scoren. Een korte time-out, een preek van Guido en de mannen waren terug scherp. De mannen liepen terug uit naar 24-20 met nog 10 minuten te gaan. Deze voorsprong werd gelukkig niet meer afgegeven en de match werd afgefloten met een eindscore van 29-23.
Niet de mooiste match van onze derde ploeg maar in de beker telt enkel het resultaat. Op 16 april nemen zij het op tegen Initia Hasselt in de finale van de beker van Limburg. Als de gladiatoren dit winnen, betekent dit een 5e beker van Limburg op nog geen 10 jaar tijd!