Heren

HEREN 3
26-05-2020 | Sven Spooren


De Derde Ploeg van Sporting Pelt is klaar voor het nieuwe seizoen!

Het seizoen werd jammer genoeg in maart abrupt gestopt door de coronacrisis. Net op het moment dat onze helden van H4 weer op stoom kwamen, we naar ons beste niveau groeiden en de titel binnen handbereik lag. De VHV besliste om het seizoen te beëindigen, waardoor er geen competitie- en bekermatchen meer gespeeld konden worden. Jammer, maar begrijpelijk. De gezondheid primeert ten alle tijden. De afgelopen maanden heeft Sporting Pelt echter niet stilgezeten en is er heel wat werk verzet achter de schermen.

Midden maart besliste de VHV om - op bevel van de regering - de handbalcompetitie stop te zetten. Sporting Pelt stond op dat moment afgetekend op kop met een ruime voorsprong op Hasselt en de andere concurrenten. Iedereen was er van overtuigd dat een nieuwe titel slechts een kwestie van maanden, dagen of zelfs minuten was. Helaas werd ons dat dit seizoen niet gegund. Toch mogen wij ons - net zoals Handbal Achilles Bocholt in de Bene-league - als terechte winnaar uitroepen van het seizoen 2019-2020. Al is het maar voor de kampioenenviering van de gemeente, waar we altijd massaal en graag naar toe gaan. Daarnaast even kort vermelden dat de bekercompetitie ook geannuleerd is, waardoor Sporting Pelt nog zeker 1 jaar langer regerend bekerhouder is! Proficiat, mannen!

Rangschikking bij de stopzetting van de competitie, midden maart.

Helaas was er ook wat minder goed nieuws te rapen bij Sporting. Coach Niels heeft beslist om na één jaar te stoppen als trainer. Hij had dit seizoen de zware taak om onze ploeg wederom naar successen te leiden en zo in de voetsporen te treden van (club)iconen zoals Roel Valkenborgh, Wim Peters en Bart Vervecken. Dit heeft hij meer dan behoorlijk gedaan. In de competitie werden alle matchen, 12 stuks, vlot gewonnen en in de play-offs werd maar één keer nipt verloren van Initia Hasselt. Helaas werden we door datzelfde Initia al vroeg in het seizoen uitgeschakeld in de beker. Wij willen Niels vanwege de ploeg enorm bedanken voor zijn toewijding en inzet voor het afgelopen seizoen. We wensen hem alle succes toe met zijn nieuwe uitdaging bij HC Overpelt. Om het met Niels zijn eigen woorden te zeggen: “Als de trein voorbij komt, moet je opstappen!”                                     

Naast Niels hebben ook nog enkele andere clubiconen beslist om andere oorden op te zoeken. Zo heeft Quevain ‘raket’ Natkiel beslist om het Peltse schip ook te verlaten. Hij trekt naar Meeuwen, waar hij de troepen van de Peltse volksheld Sven ‘zuipkoning’ Walbers zal versterken. Kevin is één van de meest toegewijde spelers, die dit jaar zijn kwaliteiten veelvuldig heeft getoond. We wisten dat het moeilijk zou worden om zo een topper te kunnen behouden. Het vertrek van Kevin wil ook zeggen dat we afscheid moeten nemen van onze trouwste supportster, Joyce. Bedankt voor alle hulp, steun en bemoedigende woorden vanuit de tribune, Joyce! Je was onze nr. 1 in de tribune en voor u zal er altijd een plaatsje zijn in de business seats van Sporting Pelt. Ook Jessy ‘JOM’ Maes, beter gekend als mister ‘no-look-pass’, heeft beslist om een handbalpauze in te lassen. Hij gaat in de buurt van het Leuvense wonen en zal daar zijn trickshots verder aanleren aan de studenten van de universitaire ploeg. Als laatste, maar zeker niet als minste, heeft ook onze succescoach en topspeler Bart ‘Pitbull’ Vervecken aangegeven om zijn schoenen aan de haak te hangen en deze in te ruilen voor een paar bokshandschoenen. Hij wil zijn jarenlange ervaring van op het handbalveld overbrengen op het canvas. Wij weten dat hij zeker zal ‘slagen’! Bedankt allemaal, hopelijk tot ziens! We hopen jullie in de toekomst nog terug te zien op of naast het veld. Bedankt voor jullie jarenlange passie en gedrevenheid.

Het clubbestuur heeft niet lang stilgezeten en werk gemaakt van de nodig opvolging. Als eerst mogen we onze nieuwe coach verwelkomen. Na een wekenlange speurtocht heeft de Peltse sportieve cel - met onder meer levende legende ‘Oe a Bjornia’ Timmermans - een wit Portugees konijn uit zijn hoed getoverd. Komend seizoen zal de Portugees Victor Parracho de nieuwe trainer worden van de 3e ploeg. Victor is een 50-jarige Portugese ex-international die geboren en getogen is in Benavente (Portugal). Als speler maakte hij het mooie weer bij clubs zoals ADC Benavente, Comércio e Industria (Setubal) en Sporting Lisboa Benfica. Daarnaast was hij van 1990 tot 2018 actief als trainer van ADC Benavente alvorens te starten met zijn internationale carrière. Victor woont sinds enkele jaren in Neerpelt, samen met zijn vrouw (Talita) en kind (Tiago). Zijn favoriete handballer is Carlos Resende en hij houdt van tuinbouw en fotografie. Naast Victor waren er nog tientallen kandidaten die de job als T1 van de H3 ambieerden, maar Victor kon de mooiste adelbrieven voorleggen. Wij wensen Victor alvast hartelijk welkom en we kijken uit naar het komend seizoen. Bem-vindo e boa sorte, Victor!                                          

Coach: Victor Parracho

Daarnaast heeft de club ook beslist om vanaf komend seizoen de H3 terug te trekken uit de Liga-reeks. Afgelopen seizoen had de ploeg het al moeilijk om op bepaalde momenten voldoende spelers samen te krijgen. Daarop heeft de club beslist om de ploeg te laten opgaan in de H4. Dit wil zeggen dat er nog maar drie herenploegen zijn bij Sporting Pelt en we ons dus officieel terug ‘De Derde Ploeg’ mogen noemen!

We verwelkomen volgend seizoen ook verschillende (jeugd)spelers die hun geluk op het allerhoogste niveau mogen beproeven. We heten de jonge krijgers en toekomstige gladiatoren van harte welkom! Wij hebben er alvast weer veel goesting in! Forza Sporting!