24-12-2023 | Sven Spooren

Bocholt - Sporting : 25-25

Een mooi punt op verplaatsing bij de tweede in de rangschikking, Bocholt. Bij een gelijkspel hou je altijd een dubbel gevoel over: “we hadden moeten winnen” maar ook: “we hadden nog kunnen verliezen”. Maar uiteindelijk was de uitslag billijk te noemen! Opnieuw een wedstrijd met 2 gezichten dus. De eerste 10 minuten gelijk opgaand, daarna een tussenspurt van Sporting die voor een 6-11 stand zorgde na 23 minuten. Gestuwd door een geweldige Nick Deekens in doel die menig schot dat gelanceerd werd van max 9m en tegen 100+km/u gewoon klemvast pakt! Niet éénmaal maar meerdere malen! Schoenaker, en op cirkel zowel Van Haesendonck als Van Sloot die het Bocholter doel torpedeerden. Bocholt was onder de indruk. Niet in het minst door het uitvallen van sterkhouder Jeroen De Beule die zonder contact van een tegenstander plots tegen de grond smakte. Wellicht ging hij door zijn knie en er wordt gevreesd voor een zware blessure. Ook namens Sporting een spoedig herstel gewenst! Jeroen is een grote meneer van het Belgische handbal dus op deze manier de wedstrijd eindigen wens je niemand toe! Na de onderbreking knabbelde Bocholt aan de achterstand maar Vandenboer mocht de laatste voor rust scoren: 10-15.

Iedereen die ons volgt weet dat die 5 doelpunten niets voorstelden! Toch schoot Sporting het best uit de startblokken van de tweede helft, zo werd het zelfs 10-17. Maar net zoals Sporting in de eerste helft had Bocholt in de tweede helft een heel sterk moment tussen de 37e en 50e minuut. Het ging razend snel naar 15-18 (40m) en Bocholt nam voor het eerst de leiding na 50 minuten: 21-20. Op karakter en vechtlust (langs beide kanten) werd het heel spannend! Na een aanslag op Door Vandebeeck mocht Sporting de laatste 2 minuten in overtal spelen. Falke scoorde de 25-25. Bocholt nam risico’s met een extra veldspeler die hen bijna fataal werd. Vandenboer liep de tegenaanval maar de bal kwam (te) dicht op de cirkel in zijn handen waardoor zijn score voor een leeg doel afgekeurd werd voor de kleine teen die op de cirkel stond. Het bleef zo 25-25 en dus net zoals in de heenronde een gelijkspel. De supporters hadden wederom een aantrekkelijke derby gezien. De riem mag er nu even af om fysiek en mentaal te herstellen om dan in Januari ons voor te bereiden op de rest van het seizoen en de play-offs!

Sporting pelt wenst alle supporters, sponsors, spelers, bestuursleden, vrijwilligers, sympathisanten,… een zalige kerst en een voorspoedig 2024!

Bocholt: Leroy, Van Bommel, Klajic 3/2, Tielen 2, Winters 2, Debeule, Strauven 3, Jaeken, Spooren 5, Doms, Lamers 2, Driesen 4, Roelants, Jerry 2, Claessens, D’Hanis 2. 3x 2’.

Sporting Pelt: Nick Deekens, De Grave, Denert, Stollman, Nils Deekens, T Delpire, L Delpire 2, D Vandebeeck 3, L Vandebeeck, Van Sloot 2, Van Haesendonck 2, Schoenaker 5, Antic 4/1, Vandenboer 4, Falke 3. 3x 2’.

SR’s: Geraets en Geraets