11-03-2024 | Sven Spooren

Afstraffing in Visé : 30-15 verlies

Sporting Pelt trad aan zonder Michiel Lambrecht, Tommie Falke, Dylan Vossen en Louis Delpire. "In de Hall d'Omnisports de Visé was het de thuisploeg die na tien minuten met een 5-1 voorsprong op het bord pronkte. Doch vergeten we niet te vermelden dat Nicolas Plessers een 7m stopte bij 2-1. Dat zorgde er mede voor dat in vijf minuten tijd Visé de bezoekers uit Pelt even de les had gespeld en aan een razend tempo kwam het zo vijfmaal tot scoren. Op het kwartier was de kloof nog steeds vier punten, weliswaar niet veel in het handbal, maar Sporting Pelt moest toch proberen om de bakens zo snel mogelijk te verzetten en de aansluiting trachten te verzilveren.

Dat gebeurde deels bij de 7-5 na 16 minuten maar toch lieten de Limburgers toe dat een stevig Visé opnieuw verder uitliep tot 10-5. Die voorsprong kon het vrij makkelijk vasthouden en uitbouwen tot 12-7 en de 16-8 ruststand.

Visé stoomt door

Ook na de pauze bleven de Luikenaars de wetten dicteren. Van 18-9 ging het vlot naar 21-12 waarbij op dat moment doelman Plessers een tweede maal een 7 meter stopte van Sporting Pelt. Daarbovenop kwam nog de rode kaart voor Robin Schoenacker bij de Limburgers waardoor Visé helemaal vrij spel leek te krijgen. Een positieve noot was er voor Nils Deekens die met 5 doelpunten topscorer werd voor zijn team.

De ploeg van coach Cauwenberghs liet het alvast niet na om door te wisselen en ondertussen het scorend vermogen nog wat op te krikken. Met 25-13 en 27-14 na vijftig minuten spelen leek de Waalse schaapjes al op het droge. Lichtpunt bij Sporting Pelt was in het slot van de wedstrijd zeker de prestatie van de jonge doelman Milan De Grave, die uitpakte met enkele fraaie reddingen waaronder een Wezetse 7 meter. De thuisploeg trok de overwinning vlot over de streep met 30-15 en kan zich zo klaarstomen voor de halve finale van de Beneleague op 23 en 24 maart tegen Limburg Lions."

Sporting Pelt: Vansloot 1, Spooren 3, Stollman 1/1, D Vandebeeck 3, Nils Deekens 5, Antic 1, T Delpire 1.