18-02-2024 | Sven Spooren

30-26 winst tegen Bevo

Het was inderdaad een wedstrijd met 2 gezichten! De eerste helft was voor Bevo (11-16), de tweede nog duidelijker voor Sporting Pelt (19-10). Sporting begon nochtans met veel grinta aan de wedstrijd: agressieve dekking, snelle omschakelingen, veel druk in de aanval,… Maar toch kon Bevo gelijke tred houden (4-4 na 10 minuten) vooral omdat Sporting teveel kansen de nek omwrong. Enkel de her optredende Spooren liet zien wat we de laatste maanden hadden moeten missen; knap van Robbe! Bevo coach Vandijk vloog ondanks een 6-6 in een time-out en las zijn team de levieten, wellicht omdat hij voelde dat ze er nog goed mee weg kwamen. Sporting ging doorwisselen want Spooren moest, begrijpelijk, naar adem happen na best een schroeiend begin. Gevolg: Bevo snelde weg van Sporting: 6-11 na 21 minuten. Sporting lukte dus 11 minuten geen enkel doelpunt! Antic kon milderen maar de 5-doelpunten kloof bleef op het bord: 16-11 aan de rust.

In de tweede helft startte Louis Vandebeeck met een loeier in de rechter winkelhaak en dat bleek een statement te zijn! Sporting trapte het gaspedaal opnieuw diep in en de voorsprong van Bevo verdween als sneeuw voor de zon. Er werd secuurder afgewerkt en ook de dekking met nu Youri Denert in doel acteerde wat defensiever, maar daarom niet minder fel. Die omschakeling bracht soelaas en na 40 minuten was het al 18-18. Van Zundert liep na 37 minuten tegen een rood karton op na een charge op de doorgebroken Falke. Sporting zat nu helemaal in de juiste flow en ging nu op en over Bevo. Falke rondde nu wél zeer secuur af, maar ook Vandenboer met een hele fraaie, Vanhaesendonck, Spooren, Antic en Door Vandebeeck, onder tijdsdruk, werkten goed af. Pelt liep zo verder uit naar 27-23. In de laatste minuten leek het nog even of Sporting angst had om de wedstrijd definitief in haar voordeel te beslechten maar dichter dan op 2 doelpunten (28-26) kwam Bevo niet meer. Falke en topschutter Antic, op zijn dooie gemakje, gooiden de 30-26 op het bord. Knappe overwinning die de volgende 2 weken om bevestiging vraagt: thuis tegen Izegem en daarna thuis tegen Lions. Sporting kan zo nog scherprechter zijn in de debatten om de final 4.

Kom ons aanmoedigen! Thuis is handbal altijd een feest in Neerpelt!

Sporting Pelt: Nick Deekens, Denert, De Grave, Vansloot, Stollman, Nils Deekens, Vandenboer 2, Falke 7, Spooren 5, L Vandebeeck 2, Delpire, Vossen, Schoenaker 1, Vanhaesendonck 3, D Vandebeeck 2, Antic 8/3. 2x 2 minuten

Bevo: Versteijnen, Stijweg 6/2, Van den Heuvel 1, Poot 3, Ruch, Serras 2, Timmermans, Santing 2, van Zundert 2, Gillé 2, Jordens 2, Van Driel, Van Katwijk, Polman 2, Vandijk 4, Fambers. 1x 2 min + 1x rood.

SR’s: Klompe en Stobbe