21-04-2024 | Sven Spooren

𝗦𝗽𝗼𝗿𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗱𝗼𝗲𝘁 𝘄𝗲𝗲𝗿 𝗵𝗲𝗹𝗲𝗺𝗮𝗮𝗹 𝗺𝗲𝗲 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘁𝗶𝘁𝗲𝗹 𝗻𝗮 𝘄𝗶𝗻𝘀𝘁 𝗶𝗻 𝗩𝗶𝘀𝗲́: 𝟮𝟱-𝟮𝟲

Back in business!

Wat een wedstrijd! Wat een publiek! En wat een k… DJ!

Pfieuw, wat een intensiteit en wat een strijdlust! Dat Sporting het haalde in Visé was vooral dankzij een hele collectieve prestatie. Een geweldige dekking met dito keepers! Bleef het in de beginfase nog gelijk opgaand (6-6 na 10 minuten), dan waren de volgende 10 minuten duidelijk voor Sporting. De heel erg lichte rode kaart voor Robin Schoenaker in de 11e minuut werkte als een rode lap op de Sporting-stier. Robin wrong Vancosen in een houdgreep maar die laatste speelde wat overdreven slachtoffer en Robin mocht bij de supporters komen zitten! Dit verzwakte het centrum van de dekking toch niet! Wat collega’s Louis en Louis daarachter lieten zien was één groot powerhouse! Het centrum hield Vancosen tot slechts 2 doelpunten in de hele wedstrijd. Sporting liep ondertussen 3 a 4 doelpunten uit (9-12 na 20 min) via Falke, Vandenboer en Antic. Een keeperwissel en een tactische bijsturing bij Visé (het ging nu met 2 cirkelspelers het gevecht aan) deed Sporting even twijfelen. In ‘no-time’ kwam Visé niet alleen langszij na 24 minuten (13-13) maar het nam resoluut de leiding en met 16-14 kon Vansloot de ruststand vast leggen.

Youri Denert in doel bij Sporting in die 2e helft en dat hebben de Luikenaars geweten. In een 2e helft vol strijd en passie liet Youri er maar 9 binnen, goed geholpen door een fervent defensief blok! Het duurde wel 5 minuten vooraleer er gescoord werd in die 2e helft maar Visé bleef nog altijd nipt aan de goede kant van de score: 18-17 na 40 minuten. Een vreselijke DJ die muziek te pas maar vooral te onpas bleef spelen tijdens strafworpen van de tegenstander, tijdens aanvallen,… werd na een verwittiging door de scheidsen na een zoveelste misbaksel uiteindelijk de zaal uit gezet! Nu namen de supporters van Sporting helemaal de overhand. Het team dreef mee op de positieve vibe hoewel Visé via Ranc met 20-21 na 47 minuten nog altijd Sporting kon afhouden! Tot overmaat van ramp viel Robbe Spooren met een gekwetste enkel en kermend van de pijn uit na 49 minuten! Louis Delpire nam zijn verantwoordelijkheid nu ook vooraan en met 2 doelpunten op rij bracht hij zijn ploeg tot 21-21 na 50 minuten en zo was alles weer te herdoen. In een bloedstollende slotfase werd er om en om gescoord en zelfs Robbe Spooren betrad nog even het terrein maar het laatste doelpunt (in overtal) op 25 seconden van het einde van Van Haesendonck en op assist van Antic (25-26) was een hele belangrijke! Sporting gooide letterlijk alles in de strijd om Visé het scoren te beletten en dat lukte. Het laatste kill-block op Hadzic bezegelde het lot van deze wedstrijd in het voordeel van Sporting. What a game!

Zo volgende week nog eens en het kunnen nog mooie weken worden! Komt dat zien! Hopelijk valt de blessure van Robbe Spooren mee maar dezelfde strijd en passie kunnen we het iedereen moeilijk maken.

Visé: Plessers, Delatte, Ranc 6, Devisch, Kiefer, Destexhe 2, Brixhe 4, Massat, Vancosen 2, Nguema, Boyon 1, Bourget 2/2, Bello 2, Hadzic 6, Maes. 5x 2min.

Sp Pelt: N Deekens, Denert, Vansloot 2, Vandenboer 5, Falke 8/1,, Spooren 1, Antic 5, Schoenaker, Vandebeeck L 1, Delpire 2, Vossen, Stollman, Van Haesendonck 1, Vandebeeck D 1. 1x R + 2x 2 min.

SR’s: Box en Evers