D1 wint van Izegem
18-12-2022 | Sven Spooren

Winst voor D1, verlies van D2

D1 - Izegem
Zaterdag kwam Izegem op bezoek. Tijdens de heenronde keerden we met verlies terug naar Pelt. Nu stond de Izegemse bus in de file op de E40, het was vol spanning afwachten of de tegenspeelsters op tijd het veld zouden betreden. Een duo was ruimschoots op tijd, de rest arriveerde op het startuur. De scheidsrechters gaven hen een kwartiertje om op te warmen.
De tegenpartij staat bekend om haar snelle omschakeling, maar daar was nu niets van te merken. We liepen snel terug en organiseerde de verdediging in luttele seconden. De opbouwers probeerden het vanop afstand, maar het waren vooral de hoeken en de pivot die ruimte vonden om te scoren. Dankzij onze sterke én zuivere verdediging slaagden we erin om te counteren. Sarah en Hanne liepen de longen uit hun lijf, maar niet voor niets. Met 5 punten voorsprong konden we even uitblazen in de kleedkamer. Ruststand: 17-12.
Na de rust bleven we fris. Een keeperwissel aan de overkant kon ons spel niet veranderen. Dorien verrasste de keepster met harde afstandsshots. Drie kwartier lieten we het beste van onszelf zien, maar tegen het einde van de match slopen er slordigheden in ons spel. In aanval zagen we weinig ballen in het doel verdwijnen. Zo kon Izegem counteren, wat ons niet meer lukte in de tweede helft. Na 27-21 zagen we de tegenpartij telkens dichter komen. Zo kreeg de match toch nog een (onnodig) spannende ontknoping. Maar de zevende overwinning op rij is een feit! Eindstand: 29-28.

Bilzen - D2
Zaterdag 17 december speelde de Liga de laatste wedstrijd van 2022 tegen Bilzen, nummer 1 in de ranking. We wisten maar al te goed dat Bilzen haar plekje op nummer 1 wil vasthouden en dat het een pittige match zou worden.
We startten sterk, zowel in aanval als verdediging, en kwamen na 1 minuut al tot een 0-2 voorsprong. Vanaf toen had Bilzen gedurende de volledige wedstrijd de touwtjes in handen. Ze speelden mooi samenspel, op snelheid en konden vanaf elke positie scoren. Langs Peltse kant verliep het allemaal wat stroef vandaag. Zowel de 6-0 als 5-1 verdediging was gatenkaas, waar Bilzen maar al te goed gebruik van kon maken. In aanval probeerden we goed rond te spelen, maar door provocatie van de bakken werd het spel steeds moeilijker en trager. De doelpunten van Peltse kant lieten op zich wachten. Toch konden Lene, Rune en Maren de hoeken en pivot goed aanspelen, al werden deze shotkansen vaak (onterecht) afgefloten door de scheidsrechters. Ondanks het verlies met 34-15 sluiten we 2022 af met een goed gevoel. Momenteel delen we de derde plaats, maar voor een pas samengestelde ploeg is dit zeker niet slecht. Uiteraard hopen we in 2023 nog een sterke vooruitgang te maken en als ploeg te groeien.