27-03-2024 | Sven Spooren

Verslagen D1 en D2

Izegem - D1

Zaterdag was het tijd voor de verste verplaatsing van het seizoen: Izegem. Kapitein Charlotte ontbrak.
We startten goed, we schakelden snel, en Tine en Sarah werkten mooi af vanop de hoekposities. Maar al snel nam de tegenpartij de overhand. Wij kregen de bal moeilijk in het kader. Ons spel was weinig verrassend en er ontbrak grit. Izegem liet daarentegen bijna niks liggen. Zo moesten we op een halfuur tijd al veel doelpunten slikken. Ruststand: 16-14.
Izegem kreeg minder doelkansen, maar onze efficiëntie ging niet omhoog. Zo leek het een eindeloze achtervolging. We probeerden het ook met 7 veldspelers, waarbij Aitana naar de zijkant ging. Dat leek even te werken, maar we geraakten er niet over. De slotfase was nog spannend. Pelt was in balbezit, er werd een 9-meterfout gefloten, maar de tijd werd niet stilgezet. Zo hadden we te weinig seconden om nog een aanval af te werken. Met een zure nederlaag begonnen we aan de lange rit huiswaarts. Eindstand: 25-24.
Nu volgen er 2 weekends rust. Op 13 april spelen we in Bilzen en op 14 april spelen we voor de Beker van Limburg, in de Alverberg! Onze tegenstander is Sint-Truiden.

D2 - Aalst

Zaterdag 23 maart speelde dames Liga hun voorlaatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Het beloofde een stevige wedstrijd te worden tegen Aalst, een ploeg met veel ervaring en controle in het spel. Daarbij ontbraken er enkele basisspeelsters, waardoor er wat nieuwe wendingen ontstonden op het veld. We begonnen wat slap in de verdediging, Aalst daarentegen verdedigde stevig. Zo stevig dat er na 3’ al een eerste penalty viel voor Pelt! 2-2 op het scorebord, daarna ging het eventjes gelijkgaand voor beide ploegen. Tot de vermoeidheid toetrad bij Pelt & Aalst de bovenhand nam. De verdediging bleef wat uit, de aanval was beter maar de keepster van Aalst hield goed de ballen uit het net. 6-12 achterstand na 30 minuten spelen. Doorheen de tweede helft kwamen we meer terug, zowel in aanval als verdediging. Heleen werd aanval/verdediging gewisseld, dit maakte onze 6-0 verdediging veel steviger dan in de eerste helft. In aanval kon er vanop midden enkele keren gescoord worden, maar voornamelijk de pivot vrijgespeeld. Janne was dan ook topscorer met 10 van de 15 doelpunten, zowel vanop de 6 als op de 7 meter! We sloten de spannende wedstrijd af met 15-15 gelijkstand!