Dames

08-03-2020 | Sven Spooren

Liga Dames PD : Uilenspiegel - Sporting Pelt 25-23

Op internationale vrouwendag, zondag 8 maart, trokken we met de Liga dames richting Antwerpen. Er stond een belangrijke match op het programma, het was namelijk de eerste match van de play-downs. Na een leuke busrit, kwamen we goed op tijd aan bij Uilenspiegel. Hierdoor was er tijd voor een uitgebreide opwarming, gegeven door onze versterking Nathalie.

We begonnen de wedstrijd met een 6-0 verdediging, waardoor de tegenpartij op voorsprong kwam. We hadden al snel door dat deze verdediging niet de juiste was, Uilenspiegel kon uitlopen tot 8-4 na 12 minuten. Wout schakelde daarom door naar een sterke 5-1, met Violetta in de 1. We merkten dat dit systeem beter werkte en kwamen uit ons dipje. Ook in aanval liep het vlotter en kwamen we steeds dichterbij. Jammer genoeg waren de scheidsrechters het niet altijd met ons eens en kregen we veel penalty’s tegen. Na 29 minuten stonden we op gelijke hoogte, maar we gingen jammer genoeg toch rusten met 13-11.

Na een goede peptalk vlogen we er meteen terug in. De motivatie in de ploeg zat stevig en er werd voor elke bal gevochten. Hierdoor kon er van elke positie gescoord worden. De verdediging zat sterk, met Nathalie als laatste man (vrouw) en de aanval liep ook steeds vlotter. We zaten goed in het spel, maar tegen het einde van de wedstrijd kregen we enkele (onterechte) 2 minuten waar de tegenstanders goed gebruik van konden maken. Tirsa, Jolien, Maren en Rune werkten vanop  back mooi af. Met een ijzersterke Katrijn in doel bleef het tot het einde spannend. In minuut 21 kwamen we op een gelijke stand: 20-20. Hierna kwam Uilenspiegel 1 punt voorop en bleef deze voorsprong behouden. We sloten of met mandekking, maar geraakten er jammer genoeg niet meer voorbij. Eindstand: 25-23

We willen graag Ronny bedanken voor ons veilig op en neer te brengen en de tafel te doen. Merci Ronny ! En ook invalster Nathalie !

Volgende wedstrijd spelen we thuis tegen Kortessem, zaterdag 21 maart 2020 16u45 alle supporters op post!

Ninova (2), Tielens (1), Van Gompel (7), Montgomery (3), D’Hondt (1), Kerkhofs (4), Claes (1), Stollman (3), Paulissen (1), Steensels (ontelbaar veel safes)