Dames

08-01-2023 | Sven Spooren

Dames verder in Beker van Limburg

Zaterdag 8 januari speelden de dames van Sporting Pelt (mengeling D1/D2) voor een plaatsje in de finale van de beker van Limburg. Sint-Truiden liet haar beloftenploeg thuis, dus de wedstrijd zou starten met een 5-0 achterstand. De opwarming werd gestart, Aitana en Joyce werden ingegooid en het Peltse publiek stroomde stilaan binnen.
De wedstrijd werd met pit gestart. In aanval werd er steeds op tempo samengespeeld, hierdoor kon er vanop elke positie afgewerkt worden. Sint-Truiden geraakte moeilijk door de stevige 6-0 verdediging en pakte daarom na 20 minuten een eerste time-out (7-10). Onze achterstand werd snel opgehaald, de shots werden gretig afgewerkt en Joyce moest maar twee tegendoelpunten slikken in de eerste helft. Er hing een positieve sfeer tijdens de rust (7-14), het spel verliep zoals gewenst en de achterstand werd reeds ruim ingehaald! Toch herinnerde Wout ons eraan om steeds geconcentreerd te blijven en niet in het trage tempo van Sint-Truiden mee te gaan. De verdediging schakelde over naar een 5-1 waardoor er gescoord kon worden via verschillende tegenaanvallen. Langs Peltse kant kon het doel goed gevonden worden, Sint-Truiden daarentegen vond moeilijker de netten door de ijzersterke Aitana in doel. Het spel verliep vlot verder en er werd op hetzelfde niveau gespeeld tot de laatste minuut. Met een 11-30 eindstand kunnen we met zelfvertrouwen beginnen aan de tweede helft van het seizoen!

Met een mooi begin van 2023 gaan we door naar de finale van de Beker van Limburg! We hopen op hetzelfde scenario als vorig jaar!