Dames

18-04-2023 | Sven Spooren

Dames pakken Limburgse Beker tegen HABO

Na een stevige opwarming, oplopen met jeugdspelers, een Limburgs Volkslied, en de gebruikelijke begroetingen met de tegenstanders, kon de finale eindelijk beginnen! Wel meteen met een 0-3 achterstand, maar dat is nu eenmaal het reglement…
We schoten goed uit de startblokken, uiteraard belangrijk wanneer je al met een achterstand moet beginnen. Via Dorien vanop afstand, en via Hanne, aangespeeld door Gitte, konden we in de beginfase meteen terugkomen tot 2-3. Habo (Hamont-Bocholt) liet echter zien dat ze niet gekomen waren om wat zilveren medailles op te pikken. Ze verdedigden stevig, probeerden op tempo om te schakelen, en konden ook goed tegenprikken, ondanks stevig verdedigend werk van het centrale duo Bente en Gitte. De 3 puntenkloof bleef zo een 20-tal minuten overeind, 7-10. Het ging net iets moeizamer dan gehoopt…

In het tweede deel van de eerste helft werd echter ook al duidelijk dat wij vlot konden doorwisselen en een hoger tempo konden ontwikkelen. De vermoeidheid speelde op bij Habo, hun shots werden onschadelijk gemaakt door Joyce, in aanval konden Sarah en Maren snelheid ontwikkelen. Habo kreeg het moeilijker belopen, met nog doelpunten van Tine, Nathalie en Jolien tot gevolg. De achterstand werd omgebogen in een voorsprong, en we konden met 12-11 gaan rusten.
In de tweede helft trokken we deze lijn door. Aitana kwam Joyce vervangen in doel, en kon zich ook meteen enkele keren onderscheiden. Uiteraard comfortabel verdedigen indien beide doelvrouwen een goede dag hebben. De zeldzame steekjes die we lieten vielen, werden vanuit doel weer opgeraapt. In aanval liep het soms wat stroever, maar ook Zoë en Edita (allebei vanop de rechterkant) konden hun doelpunten meepikken. Ook Dorien en Rune passeerden aan het kanon.
Onze voorsprong werd comfortabeler, rond de 5 a 6 doelpunten. Toen Habo toch nog een opflakkering kende, en het even spannend leek te worden, vond Hanne het moment aangebroken om met 3 tegenaanvallen binnen enkele minuten (aangespeeld via Aitana en Jolien) de laatste hoop bij Habo weg te nemen. Moegestreden, maar zeker ook moedig gestreden! De laatste minuten konden ook Axana en Janne hun steentje bijdragen, en werd de wedstrijd volwassen uitgespeeld.
Eindstand 25-18, en dus ook een 2e bekerzege op rij voor onze damesploeg!
Na de medailles mochten Bente en Jolien trots de Beker & Wisselbeker in ontvangst nemen, de voorbode voor een leuke feestavond!