Dames

 
07-11-2022 | Sven Spooren


Dames in Beker van Limburg

De dames speelden vanmiddag de kwartfinale van de Beker van Limburg, dezelfde affiche als de finale van vorig seizoen! De meesten hadden de wedstrijd van de avond ervoor nog in de benen zitten, maar als titelverdediger was er geen gebrek aan enthousiasme.
Met een 0-3 achterstand werd het startsignaal gegeven. Binnen 5 minuutjes was de kloof weggewerkt, we konden zelfs uitlopen tot 5-3. Maar Bilzen gaf zich niet zo snel gewonnen. Na een kwartier spelen stond 6-6 op het scorebord, allemaal doelpunten op Hanne haar naam. Op de verdediging was weinig aan te merken, maar net zoals gisterenavond kwamen we tekort in aanval. Gelukkig konden we weer rekenen op enkele counters. Tot minuut 18 ging het gelijk op, maar de tegenpartij trok voor de pauze aan het langste eind. Zo gingen we rusten met dezelfde situatie als het begin van de wedstrijd. Ruststand: 8-11.


Een tiental minuten na de rust gingen we erop en erover: 15-14. En toen was de trein niet meer te stoppen. Sarah, Lene en Hanne hadden daar een groot aandeel in. De Peltse verdediging schoof goed bij en stond als een muur dankzij een mooie groepsinspanning. De gevaarlijkste Bilzenaars geraakten niet verder dan de 9-meterlijn en ook de pivot werd vakkundig afgeschermd. We maakten het niet zo spannend als gisteren. Met 19 doelpunten domineerden we de tweede helft. Eindstand: 27-18. Een geslaagd weekend voor de dames!


De halve finale staat gepland voor de tweede helft van het seizoen.