Dames

 
15-03-2023 | Sven Spooren


D2 op verre verplaatsing naar Apolloon Kortrijk

Zaterdag 11 maart vertrok D2 samen met Rune en Iris (D1) naar het verre Kortrijk. Na een lange rit werd de opwarming gestart en werden Joyce en Julie ingegooid.
De wedstrijd begon wat laks aan Peltse zijde, er werd niet gevochten voor de bal en het tempo lag aan de lage kant. Na een time-out van Kortrijk herpakten we ons en werd er grondiger afgewerkt. De aanval bleef wat moeilijk, enerzijds door de hoge 5-1 verdediging van Kortrijk, anderzijds door het trage tempo van ons. In verdediging verliep het niet zo soepel als anders, maar Joyce hield gelukkig verschillende ballen uit de netten. We gingen rusten met 10-11, een versnelling hoger schakelen was dus de boodschap.


Ondanks het duidelijk doel slaagden we er als ploeg niet in de netten te vinden. Verschillende ballen raakten de paal of werden door technische fouten meteen door Kortrijk benut in een tegenaanval. De verdediging was gatenkaas, dus schakelden we over naar 5-1. Dit was voor Kortrijk geen probleem, zij bleven namelijk gemakkelijk de netten vinden. Vanuit elke positie werd gescoord, maar in het algemeen ontbrak er pit en dreiging in onze aanval. Ondanks de eindstand (28-21) werd er moet een (semi)goed gevoel naar huis gereden. Een wedstrijd om van te leren als ploeg en tijdens de volgende trainingen mee aan de slag te gaan!