Dames

 
15-03-2023 | Sven Spooren


D1 wint van Meeuwen

Zondag kwam Meeuwen op bezoek in de beruchte College Hummel Arena. De tegenpartij kwam aandraven met een selectie van 16 speelsters, terwijl wij het met 11 moesten doen. Gelukkig mogen er maar 7 speelsters tegelijk op het veld.


Meeuwen begon sterk aan de match en bracht ons al snel op achterstand, al bleef die beperkt. In aanval deed de tegenpartij het beter, dus de Peltse verdediging schakelde een tandje hoger. De klassieke 6-0 verdediging werd soms geruild voor een 5-0 waarbij Sarah mandekking deed op een van de opbouwers. Zo kwamen we al snel op gelijke hoogte. Ook de aanval liep telkens vlotter. We speelden beheerst en kozen de juiste momenten voor een versnelling. Charlotte, Gitte en Dorien trakteerden het publiek op enkele plaatsballen. Ondertussen daalde de efficiëntie aan Meeuwse zijde. Onze inspanningen werden beloond met een mooie voorsprong. Ruststand: 15-10.


Een klein dipje volgde bij de start van de tweede helft. Meeuwen sloop dichter maar kon onze score nooit evenaren. Bij 18-16 wakkerde het Peltse vuur opnieuw aan. De opbouwers bereikten Hanne op de cirkel en ook andere shots werden zorgvuldig afgeleverd. De afwerking van hoekspeelsters Sarah en Edita is zeker het vermelden waard. Ook de verdediging stond weer sterk. Over het algemeen zat ons samenspel goed en maakten we een pak minder technische fouten dan andere keren. Eindstand: 26-20.