Dames

24-04-2023 | Sven Spooren

D1 wint van Brussels, D2 gaat winnen in Houthalen

𝗗𝗮𝗺𝗲𝘀 𝟭
Zaterdag speelde D1 thuis tegen Brussels. Het was een speciale dag, want Anouk Smets maakte haar comeback na een zware blessure. Haar eerste speelminuten sinds november 2021. Ook Lene speelde weer na een paar weken noodgedwongen rust. Ondanks de grote spelerskern van de tegenpartij, kwam Brussels maar met 8 dames opdagen. Met een gevulde Peltse bank, inclusief versterking van Tine en Joyce (D2), keken we vol goede moed naar de start van de wedstrijd.
De match startte ongelukkig. We gingen mee in het tempo van de tegenstander en toonden meteen enkele slordigheden. De verdediging zat goed, maar al snel werden er 2 open kansen gemist. Een paar overhaaste beslissingen en slechte passen later, herpakten we ons. Brussels had duidelijk moeite met onze verdediging, en de schaarse wisselmogelijkheden maakte het natuurlijk niet makkelijker. Ondanks de vele technische fouten, zorgden we voor een comfortabele kloof. Ruststand: 13-6.
Joyce verving Aitana in deel twee, en in aanval ging het tempo omhoog. De tegenpartij was moe en daar maakten we gebruik van. Met vele onderscheppingen in verdediging, creeërden we veel snelle counters. Hanne gooide op tegenaanval netjes in de kruising maar werd niet beloond door de scheidsrechter, die de binnenste paal verwarde met het buitenkader. Gelukkig werden er genoeg doelpunten gemaakt om dat snel te vergeten. De Brusselse keepster blesseerde zich na een lichte botsing met Sarah, en werd daarom vervangen door de pivot. Anouk verzilverde een mooie penalty, net zoals ze vroeger altijd deed. Vanop elke positie vlogen er ballen in de netten. De 30ste goal werd gemaakt door Aitana via een penalty, die zo voor het eerst op het puntenblad verschijnt. Hanne en Edita waren elk goed voor maar liefst 6 goals. Bij de tegenpartij was Peltse Brusselaar Anneleen Jannis goed voor de helft van de doelpunten! Eindstand: 32-13.

𝗗𝗮𝗺𝗲𝘀 𝟮
Zondag 23 april speelden de Liga dames hun laatste uitwedstrijd van het seizoen! Met een lange lijst van afwezigen (ziek, geblesseerd, werk…) kregen we gelukkig versterking van D1-speelsters Jolien, Rune en Iris. Tijdens de opwarming bleek dat Houthalen maar liefst 16 speelsters had opgeroepen, dit maakte voor ons duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden.
We begonnen sterk aan de wedstrijd, zowel in aanval als verdediging. Onze 6-0 verdediging was de laatste wedstrijden niet zo efficiënt meer, maar vandaag stonden we weer sterk en kwam Houthalen er moeilijk door. Met een uitermate sterk keepende Joyce werd er al snel een kleine voorsprong opgebouwd. In aanval werden de kansen gretig afgewerkt van zowat elke positie! Ruststand: 9-13. Na wat tips en tricks van Wout begonnen we aan de tweede helft. De eerste 10 minuten was ons spel wat slordig: balverlies, overhaast shotten op doel, slechte afwerking… Tijd om de focus terug boven te halen en de laatste 20 minuten sterk af te werken. Onze dip was voorbij, in aanval scoorden we vanuit verschillende posities en de verdediging stond sterk. Julie haalde verschillende shots uit de netten, waardoor we op een fijn tempo de laatste minuten ingingen. Daar werd het toch nog even spannend, want Houthalen kwam terug tot 21-22! Met een doelpunt van Rune in de laatste 3 seconden konden we de wedstrijd gelukkig afsluiten met een 21-23 zege!
We focussen ons nu op de laatste wedstrijd van het seizoen, om zo de 4de plaats in ranking te blijven verdedigen! Allen aanwezig op zondag 30 april in de Bemvoort!