08-05-2022 | Sven Spooren

D1 tegen Sprimont, D2 tegen Kortessem

D1

D1 speelde gisteren de laatste thuismatch van het seizoen. En dat tegen Sprimont, de ploeg die al zeker is van promotie naar Eerste Nationale. Winnen leek dus een moeilijke opdracht, maar de motivatie was er om onze huid zo duur mogelijk te verkopen.
Zoals we Sprimont kennen, startte de tegenpartij vinnig, zowel in aanval als verdediging. In verdediging kwamen de tegenspeelsters hoog uit, wat ons samenspel bemoeilijkte. Toch deden we het beter dan in de heenronde. Waar we toen 8-0 achterstonden na enkele minuten, was het nu 6-12 na 20 minuten. En toen kreeg de wedstrijd een wending. Aitana geeft een verre pas naar Hanne, maar de Luikse keepster komt iets te dichtbij: rode kaart. Er volgde protest, en zelfs Hanne gaf eerlijk toe dat ze niet werd aangeraakt. Maar de scheids heeft altijd gelijk. De tegenpartij duidde dus snel een veldspeler aan om dienst te doen als tweede keeper. De winst in Pelt houden, leek nu plots mogelijk. Ruststand: 11-13.
In de tweede helft moesten we niet overhaast spelen, maar dat lukte helaas niet. De ijzersterke verdediging van Sprimont maakte het ons zeer moeilijk. Daarnaast leden we veel balverlies, waardoor de tegenpartij de tegenaanval kon inzetten. We speelden nog even met 7 veldspelers, maar ook die aanpak was niet genoeg om de kloof te dichten. Ondanks de cruciale beslissing van de scheidsrechter en een gebrek aan reservekeeper, blijft Sprimont ongeslagen. Een terechte kampioen. Eindstand: 20-27.

D2

Zaterdag 7 mei speelden de Ligadames hun laatste wedstrijd van de competitie! Met tegenstander Kortessem was het op voorhand duidelijk dat het een harde wedstrijd ging worden. Met een voltallige ploeg plus Hanne en Dorien van D1 begonnen we aan de opwarming in het snikhete Dommelhof.
Met een 6-0 verdediging en een snelle aanval begonnen we aan de wedstrijd. Kortessem slaagde er enkele keren in hun zeer beweeglijke pivot aan te spelen, waardoor we op 1 goal achterstand steeds bleven hangen. Enkele foute keuzes in aanval en verdediging zorgden ervoor dat Kortessem 2 penalty’s kreeg. Tijdens de time-out werd de tactiek voor verdedigen dan ook aangepast: hoog uit op de bakken. Dit werd zeer goed toegepast, waardoor de achterstand ingehaald kon worden. Ruststand: 13-12.
In de tweede helft werd het tempo in aanval goed aangehouden, mooie systemen en snelle opzet zorgden ervoor dat de ballen in de netten vlogen. Kortessem vond ook steeds gemakkelijker de netten door hun snelle bakken. Aan Peltse kant kwamen de zenuwen wat opspelen waardoor er enkele keren sprake was van balverlies en loopfouten. Ondanks de gelijkopgaande scores vond Kortessem in de laatste minuut twee keer het gat om te gaan schieten. Eindstand: 23-24.
We hadden het seizoen liever afgesloten met winst, maar kunnen trots zijn op de sterke match die we hebben neergezet! Vorig seizoen speelden we de play-downs, dit seizoen eindigen we hoogstwaarschijnlijk op een verdiende vierde plaats! De Liga is trots op elkaar!

Zondag 22 mei spelen we onze laatste wedstrijd van het seizoen: de finale van de Beker van Limburg. Alle supporters welkom om 17.00 in sporthal de Kimpel, te Bilzen!