Dames

 
24-04-2024 | Sven Spooren


D1 speelden tegen Evergem

D1 - Evergem


Voor D1 stond er een zondagmatch in de agenda. Zaterdag maakte het Dommelhof immers plaats voor de jaarlijkse vijflandenontmoeting waarbij Pelt de uitvalsbasis was. De match begon om 14 uur, wat wil zeggen dat tegenpartij Evergem al in de ochtend aan haar lange rit mocht beginnen.
Terwijl wij onze eerste opwarmlengtes al achter de rug hadden, liepen de 9 tegenspeelsters het veld op. Maar de ietwat korte opwarming bleek voldoende, want Evergem bracht ons op een 1-3 achterstand. De afstandsshots belandden meermaals in het middenblok, maar de tegenpartij sloop tot op 6 meter via pivot. Wij speelden pivot aan op de foute momenten en kwamen moeilijk tot scoren. Daarbij keepte de Gentse doelvrouw een prima helft. De souplesse en de snelheid van de competitiematch daarvoor kwamen niet tot uiting in deze zondagmatch. Het tempo moest omhoog en de passes moesten zuiverder. Zo bleven we aan elkaar gewaagd gedurende het eerste halfuur. Ruststand: 8-9.
Wim vraagt, wij draaien! Het tempo werd opgevoerd en het scoorpercentage ging omhoog. Anouk en Jolien maakte doelpunten vanuit stand, Edita werkte af vanop linkerhoek, en Lene kadreerde vanop 6 én 9 meter. Dankzij een snelle eerste én tweede fase namen we afstand. De tijdstraffen kwamen de tegenpartij dan ook niet ten goede. Het werd een echte krachtmeting, want Evergem geeft niet snel op. De tegenpartij probeerde het vanop alle posities, maar de Peltse verdediging stond als een huis. Eindstand: 25-19.