Dames

17-09-2023 | Sven Spooren

D1 speelden tegen Beyne

Vorige Zaterdag werd het startschot van de competitie gegeven! D2 moet nog een weekje langer wachten op haar openingswedstrijd.

Net als vorig seizoen was het de pivot die ons het meeste werk bezorgde, al werden we verrast door enkele afstandsshots. Hoewel we twee derde van de tijd in verdediging stonden, slaagden we er toch in om meer ballen in het doel te krijgen dan de tegenstander. Met een handvol tegenaanvallen en een stevige dekking werd de kloof groter. De Luikse dames konden hun penalty's niet verzilveren. Zo ginzen we de rust in met een comfortabele voorsprong: 14-7.

Ook in de tweede helft trokken we aan het langste eind. Er werd keurig vanop afstand afgewerkt door de opbouwers. Ook hoeken Sarah en Tine zetten de keepster meerdere keren op het verkeerde been. We bleven tegenaanval lopen en dat was het waard. In verdediging bleven we knokken. Met maar 1 wisselmogelijkheid werd het moeilijk voor de tegenpartij. Zo haalden we al in onze openingswedstrijd de mooie grens van 30 doelpunten. Een ruime winst als seizoensopener!

Eindstand: 31-19.