Dames

 
18-09-2022 | Sven Spooren


D1 naar Izegem

D2 moet nog een weekje langer op haar honger blijven zitten. Heist-op-den-Berg gaf forfait voor de wedstrijd die vandaag zou plaatsvinden.
Voor D1 stond er een verre verplaatsing naar Izegem op het programma. Het werd een lange, maar plezante busrit. Net zoals de tegenstander van vorige week, is Izegem nieuw in Tweede Nationaal.
Na een wandeling, een uitgebreide opwarming en een wachtpartij op de scheidsrechters klonk eindelijk het eerste fluitsignaal. Het werd al snel duidelijk dat we aan elkaar gewaagd waren. Er werd stevig verdedigd aan weerszijden, dat zorgde voor een lage score. Na een kwartier stond het 5-5. Izegem had echter geen zin in een nek-aan-nekrace. Ze zetten veel druk in aanval en bouwden een voorsprong op dankzij een sterke linkerhoek, rechteropbouwer en pivot. De 6-0 werd ingeruild voor een 5-1 in verdediging, maar de tegenpartij bleef manieren vinden om de netten te raken. Tussenstand: 11-7.
In de tweede helft bleef Izegem even vinnig. Elke technische fout werd onmiddellijk afgestraft. Zo stond het 16-10 met nog een kwartier op de klok. In verdediging schakelden we over naar een 4-2, geleid door Sarah en Edita, die ook zijn vruchten afwierp. Voor het eerst in de wedstrijd zagen we chaos bij de West-Vlamingen. Dankzij enkele onderscheppingen en tegenaanvallen kwamen we telkens dichter, maar niet dicht genoeg om bij te benen. Als troostprijs loste Lene net voor de buzzer een geweldig shot vanop 12 (of meer) meter. Eindstand: 22-16.