Dames

D1
11-12-2022 | Sven Spooren

D1 naar Herstal

Zaterdag speelde D1 voor de tweede keer tegen Herstal, deze keer op verplaatsing. Thuis wonnen we nog met 28-13.

Het eerste halfuur verliep niet zoals verwacht. We kregen de verdediging niet volledig onder controle. De opbouwers van Herstal bleven scoren en ook de linkerhoek benutte veel kansen. In aanval gooiden we bijna evenveel ballen op de palen als ertussen. Ook ons samenspel had al betere dagen gezien. Gelukkig stuurde Lene de keepster de verkeerde kant op met enkele afstandsshots. Ook Jolien en Hanne vonden meerdere keren de netten. Maar het lukte ons niet om een voorsprong te behouden. Ruststand: 14-14.

In de tweede helft vonden we onszelf volledig terug. De switch naar een 5-1 verdediging met Sarah vooraan liet de wedstrijd kantelen. De Luikse opbouwers hadden het duidelijk moeilijk en de vermoeidheid was zichtbaar. Dat gaf ons ook meer kansen in aanval. Bij 16-22 trokken we de wedstrijd naar ons toe en waren we een maatje te groot voor de tegenstander. Zo wonnen we de tweede helft met 7-21 en vierden we onze zesde overwinning op rij. Eindstand: 21-35.