Dames

04-12-2022 | Sven Spooren

D1 naar Atomix, D2 naar Schoten

Atomix - D1
Zaterdag ging D1 op verplaatsing naar Haacht. Het beloofde een spannend duel te worden, want de trainer van de tegenpartij is ons niet onbekend. Bjorn Timmermans, ex-T1 van onze herenploeg, had zijn huiswerk gemaakt en zat meerdere keren in de tribune om onze wedstrijden te analyseren.
Maar dat hield ons niet tegen om een blitzstart te nemen. Na 3 minuten noteerde het scorebord 0-4. Gitte imponeerde met shots uit stand vanuit het midden. Hanne benutte de ruimte op de cirkel en zorgde voor goals of penalty's na verdedigingsfouten. Onze verdediging communiceerde goed en liet weinig gaten vallen, met enkele goede tegenaanvallen tot gevolg. Toch kon Atomix aanklampen dankzij dreiging vanuit midden- en rechteropbouw. Ook zij hadden iemand bij die niet vies is van een shot uit de loop. Ruststand: 10-14.
Na de rust bleven we gefocust en bereikten we een zevenpuntenkloof. De Haachtse opbouwers zetten veel druk, maar Sarah verdedigde stevig en correct. Een grof deel van de shots werd buiten de palen gehouden door Aitana. Toen het in aanval wat minder ging, begonnen de zenuwen op te borrelen. Door penaltymissers en balverlies kreeg de wedstrijd een spannende ontknoping. Atomix kwam terug tot op één doelpunt (21-22). Gelukkig konden we nog twee keer rekenen op een sprintje van Hanne op tegenaanval. Eindstand: 21-24.

Schoten - D2
Op 3 december trokken we met de Liga naar Schoten. D1 had tegelijkertijd match waardoor we met een kleine kern de verplaatsing moesten maken. Petra moest op het laatste moment afhaken vanwege een blessure, waardoor Marie - die aanvankelijk mee zou gaan als tafelvrouw - onderweg werd omgedoopt tot luxe-invaller. Deze wedstrijd werd ook de vuurdoop van Leni, onze nieuwe rechterhoek.
Na een uitgebreide opwarming en met de zegen van de Sint konden we de match aanvatten. De eerste helft verliep moeizaam in aanval en met gaten in de verdediging (deels door een gladde vloer én bal). Hierdoor eindigden we de eerste helft met een achterstand van 5 doelpunten.
De tweede helft begon beter in aanval en verdediging. We kwamen steeds dichterbij maar we slaagden er uiteindelijk niet in om het gat volledig te dichten. Marie sloot de wedstrijd af met een mooie bal in de winkelhaak met een 21-17 eindstand tot gevolg.
Niet onze beste prestatie maar hoofdjes weer omhoog naar volgend weekend toe!