Dames

D2 naar Bilzen
02-05-2022 | Sven Spooren


D1 gaan winnen in Flémalle, D2 nipt verlies van Bilzen

Dag van de Arbeid bestond voor D1 uit een daguitstap naar Flémalle.


De Waalse pivot, die vorige keer voor gevaar zorgde, werd na een tijdje vakkundig uit het spel gehouden. De verdediging sloot goed bij, en zo dwongen we de tegenspeelsters tot nieuwe oplossingen. De afstandsshots van hen waren minder gevaarlijk, al zaten er enkele winkelhaken tussen. Dorien werd vanaf de eerste seconde vastgezet, maar verraste haar mannetje al snel met een mooie loopbeweging en een geplaatst 9-metershot. Ons grootste wapen was de tegenaanval, want Hanne werd de vrije loop gelaten. Ruststand: 11-14.
In de tweede helft werd onze stevige verdediging beloond met een handvol tijdstraffen en wat penalty's. Toen wij eens in overtal stonden, maakten we te veel technische fouten waardoor de tegenpartij de bal kon veroveren. Deze keer was het Flémalle die snelle counters inzette. Wij speelden overhaast en zagen zo onze voorsprong (op een bepaald moment 11-16) verkleinen: 18-20 met nog 10 minuten op de klok. We speelden de bal rustig rond en zo namen we de winst mee naar huis. Eindstand: 20-22.


Dames 2


Zaterdag 30 april speelde de dames Liga een uitwedstrijd tegen Bilzen, waar ze over 3 weken ook de finale van de beker van Limburg tegen zullen spelen. Met een bijna voltallige ploeg + versterking Jolien wisten we dat er een stevige match op het programma stond.
De wedstrijd begon met een 6-0 verdediging langs beide kanten. Bilzen maakte hier gretig gebruik van en ging dan ook snel vanaf de 9 meter schieten. Onze verdediging was wat slap waardoor we na 12 minuten op een 9-3 achterstand kwamen. Een eerste time-out werd genomen, de verdediging werd aangepast en in aanval zou er meer snelheid moeten komen. In de volgende 10 minuten werden deze aandachtspunten toegepast en werd de kloof steeds kleiner. 14-8 na 20 minuten spelen. Bilzen had een snelle en krachtige aanval, waardoor ze enkele keren een penalty of 2 minuten in hun voordeel kregen. Ruststand: 17-14.
Na de rust schakelden we over naar een 5-1 verdediging met Rune in de 1. Al snel was duidelijk dat dit zeer effectief was. Bilzen kon minder snel schieten vanop afstand, er werden minder kaarten en 2 minuten gepakt en in aanval werden open kansen goed afgewerkt. 20-20 na 11 minuten spelen. De rest van de wedstrijd ging steeds gelijk op, tijdens overtalsituaties schakelden we de snelle aanvalster van Bilzen uit door mandekking. Dit gaf ons de kans om opnieuw de bal te onderscheppen en tegenaanval te lopen. De verdediging stond nog steeds sterk en Lene (extreem on fire tijdens de hele wedstrijd) kon in aanval gemakkelijk de netten vinden door goed georganiseerde systemen. Met een stand van 34-33 en nog 2 seconden op de klok maakte Rune een goal om U tegen te zeggen. Echter besloot één scheids dat het doelpunt was, maar de andere niet. Eindconclusie: duurde de wedstrijd 0,2 seconde langer waren we met gelijkspel geëindigd.
Ondanks de pijnlijke eindstand gaan we met een goed gevoel richting de finale van de Beker van Limburg op 22 mei (in Bilzen). Het is duidelijk dat beide ploegen gewaagd zijn aan elkaar!
Volgende week zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd van de competitie tegen Kortessem in het Dommelhof, gevolgd door een wedstrijd van dames 1! Allemaal op post vanaf 14.30!