Dames

 
30-01-2023 | Sven Spooren


D1 gaan winnen in Evergem

Zaterdagavond speelde D1 een uitmatch tegen Evergem. In de heenronde gaven we een 6-puntenkloof weg en verloren we met één punt. Met een gevulde bank waren we gebrand op winst.
We startten zeer sterk. Zoals vaker het geval is, beter georganiseerd in verdediging dan in aanval. Toch creëerden we kansen in tegenaanval en op de cirkel via Hanne, via enkele afstandsshots van Lene en Dorien en op linkerhoek via Sarah. De tegenpartij scoorde maar 1/4 van haar penalty's. De shots van de opbouwers die in de heenwedstrijd in de netten vlogen, werden nu grotendeels buiten het kader gehouden. Ons sterk middenblok maakte het de tegenpartij moeilijk. Ruststand: 6-12.

In het begin van de tweede helft lag het scoorpercentage zeer laag. Zo stond het 8-14 na 10 speelminuten. Er moest veel geïncasseerd worden in aanval en verdediging. Ook Aitana in doel werd verrast door een gecentreerde bal in het gezicht. Evergem leek even dichtbij te komen, maar we bleven knokken. Een kwartier voor het einde sloeg de Peltse motor weer aan en verliep ons aanvalsspel weer soepel. We zagen de voorsprong weer vergroten en sloten af met een mooi doelpuntenverschil. Eindstand: 13-23.

De achtste overwinning op rij is een feit!