Dames

 
21-11-2022 | Sven Spooren


D1 gaan winnen in Brussel

Dit weekend namen we het op tegen de andere Brusselse ploeg in de competitie. Op papier een mindere tegenstander, maar een wedstrijd moet natuurlijk eerst gespeeld worden. Het was enorm koud in de sporthal, dus er werd extra zorgvuldig opgewarmd. Enkel Edita ontbrak uit de kern, de tegenpartij startte met een volle bank.
Tien minuten lang waren we aan elkaar gewaagd: 4-4. De verdediging stond goed. We moesten enkel oppassen voor een opbouwster met een enorm krachtig shot en een soepele pols. Zij zou goed zijn voor 11 doelpunten. De Peltse tegenaanval werd meerdere keren gelanceerd, maar de efficiëntie ontbrak door enkele missers en onzuivere passes. We geraakten voorbij de verdedigers, maar hun laatste man speelde een goede partij. Toch werd er gescoord vanop nagenoeg elke positie. Ruststand: 10-13.


Ondanks de goede prestatie van de keepster zette Brussels iemand anders (lees: pivot met een oranje hesje) tussen de palen. Onze compacte verdediging maakte het de tegenpartij moeilijk. Bovendien steeg onze shotefficiëntie exponentieel waardoor 10-13 al snel 11-20 werd. De keeperwissel volgde, maar het kwaad was al geschied. De befaamde Brusselse opbouwster werd goed in de gaten gehouden, maar wist toch nog de netten te vinden. Bij ons was pivot vaak aanspeelbaar, maar door enkele geforceerde passes leden we balverliezen. Toch lieten we nog mooie dingen zien in aanval. Eindstand: 21-29.