Dames

22-02-2023 | Sven Spooren

D1 : Sporting - Brasschaat

Vorige zaterdag speelden de dames hun inhaalwedstrijd tegen Brasschaat. Oorspronkelijk stond deze wedstrijd eind oktober al op het programma, maar dit werd op vraag van Brasschaat uitgesteld. Volgende week mogen we meteen op bezoek in Brasschaat, dus 2 wedstrijden tegen dezelfde tegenstander op 8 dagen tijd!
Dat Brasschaat ver onder haar mogelijkheden gerangschikt staat, werd niet alleen door onze coaches benadrukt, maar werd ook op het veld snel duidelijk. In hun aanval werd in een mooi tempo doelgericht gespeeld, en in hun verdediging werd het ons op een stevige (maar faire) manier duidelijk gemaakt dat er voor geknokt zou moeten worden.
En net dat knokken gebeurde wat minder deze wedstrijd. Waren het enkele kleine blessures? Het feit dat enkele speelsters niet helemaal fit waren? Enkele afwezigen? De decompressie na de topmatch tegen Beyne? Niemand die het kan zeggen. Feit is dat er in de eerste helft niet veel te zien was van onze over-mijn-lijk-mentaliteit die ons de laatste maanden zo had vooruit geholpen. In verdediging werden er kleine foutjes gemaakt, en in aanval was er een compleet gebrek aan drive en tempo. Gelukkig konden we via enkele tegenaanvallen de kloof beperken: met slechts 2 doelpunten achterstand kwamen we nog goed weg! Ondertussen was Lene al geblesseerd uitgevallen, hopelijk valt die blessure mee!
Tijdens de rust werden een aantal zaken duidelijk gesteld, zowel qua mentaliteit als qua tactiek moest het beter. Gelukkig gebeurde dit ook!
De verdediging werd omgegooid, en het spreekwoordelijke mes voor tussen onze tanden werd gevonden. Brasschaat bleef echter mooi meespelen, en het duurde even voordat het gat gedicht werd. Ook het scorebord deed zijn duit in het zakje om het wat spannender te maken (het bleek al een voorbode voor later op de avond bij H1!).
Dankzij stevig verdedigend werk, een goede doelvrouw er achter, shots die eindelijk de weg naar doel vonden (de aanhouder wint!) en enkele tegenaanvallen, kon de achterstand helemaal omgebogen worden en konden we finaal nog uitlopen tot 24-20. Een overwinning op karakter! Daarmee kunnen we al voor de 12e keer dit jaar winnen, met voorsprong het beste seizoen ooit voor deze groep.
Volgende week zullen we er in Brasschaat 13 van proberen te maken. Brasschaat blijft hangen op een 10e plaats, maar de woorden van voor de match kwamen zeker uit: dit team is vlot een top 5 waard. Er zal dus volgende week ook geknokt moeten worden, liefst vanaf de 1e minuut!