Dames

 
07-02-2023 | Sven Spooren


D1 : Negende overwinning op een rij : nu tegen Flémalle, volgende week topper !

Zaterdag mochten we Flémalle ontvangen in het Dommelhof. Jolien, Sarah en Hanne ontbraken uit de kern.
De verdediging zat wederom goed, al kon de pivot enkele kansen benutten. Toen we haar onder controle hadden, probeerde de tegenpartij het vanop afstand. Ook wij vonden ruimte op de cirkel via Nathalie. Lene en Dorien scoorden met hun geplaatste 9-metershots. De bal ging goed rond, zo was vrijwel elke positie een gevaar voor de Waalse keepster. Edita en Rune liepen Flémalle voorbij en vonden de netten via snelle counters. Zo'n doelpunt van Rune ontging helaas het oog van de scheidsrechter. Was het nu de binnenpaal of de buitenpaal? Dat scenario zou zich later nog twee keer voordoen. Ruststand: 16-10.


De goede flow van voor de pauze was weggeëbd. Balverlies en andere technische fouten brachten ons in een dipje. Maar dankzij een consistente defensie was het gevaar geweken. We herpakten ons in aanval. De tegenpartij hield vast aan haar 5-1 verdediging, maar Lene en Dorien walsten er voorbij. Die laatste maakte de 30ste goal. Flémalle verzilverde 3 penalty's en 4 andere kansen. Eindstand: 30-17.


De negende overwinning op rij! Zaterdag om 14.30 spelen we tegen het ongeslagen Beyne. Supporters, wees welkom in het Dommelhof en juich ons naar de tiende overwinning op rij!