Dames

D2
28-11-2021 | Sven Spooren

Beker van Limburg

Zaterdag 27 november speelden de Ligadames voor de beker van Limburg in hun nieuwe tenue! Doordat tegenpartij Houthalen/Tessenderlo in de regio speelt zouden we met een 0-3 achterstand beginnen. Enkele dames van onze ploeg speelden echter al mee met D1 waardoor onze ploeg gezien wordt als niveau van tweede nationale. Met een 0-5 achterstand begonnen we in het college aan de wedstrijd. Het doel was duidelijk: op een efficiënte manier de achterstand inhalen. Met een voltallige ploeg was deze opdracht goed haalbaar.

We begonnen met een 5-1 verdediging waar de tegenpartij het duidelijk moeilijk mee had. We verdedigden stevig en kwamen na 8 minuten al tot 4-6. In aanval gingen we soms wat overhaast te werk, maar toch werd er vanop alle posities gescoord. Nadat we overschakelde naar een 6-0 verdediging kreeg de tegenpartij het nog moeilijker. We gingen de rust in met een 14-13 voorsprong.