Club

BENE-LEAGUE
29-03-2020 | Sven Spooren


Sporting Pelt : transfernieuws

Sporting Pelt bereidt zich in deze vreemde tijden voor op het volgende seizoen. Op het spelersfront is alvast één nieuwkomer te melden. Van Initia Hasselt komt Dylan Vossen over. Dylan trainde al geruime tijd mee bij Sporting en wist de technische staf te overtuigen van zijn kunnen, maar ook de drive om iets te laten zien volgend seizoen! Dylan is een 28-jarige spelverdeler met een ruime ervaring in de BeNe-league. Hij wordt de vervanger van Ricardo Silva die terug naar Portugal vertrokken is.
 
De belangrijkste wijziging is wellicht op de trainersstoel. Het bestuur van Sporting Pelt heeft als opvolger van Joël Abati (opdracht tot einde seizoen) zijn assistent en Sporting-man in hart en nieren, Bjorn Timmermans, aangesteld. Bjorn is een A-trainer met een prima staat van dienst. Hij werd nog Belgisch kampioen met Sporting in 2004 en is al 5 jaar assistent-trainer. Hij heeft de laatste jaren grote stappen gezet bij trainers als Gabrie Rietbroek, Bujar Qerimi, Martin Vlijm en niet in het minst bij Joël Abati. Bij het bestuur van Sporting Pelt had Bjorn al lang respect opgebouwd, maar bovenal overtuigde hij met zijn visie en ambitie voor het volgende seizoen. Bjorn had de laatste maanden reeds een grote tactische invloed, bewees zich als een uitstekende video analist en vertaalde dat in prima werk als veldtrainer. Hij kreeg steeds meer verantwoordelijkheid onder Abati en ziet dat nu bekroond met het hoofdtrainerschap. Bovendien kent hij de club en de spelersgroep als zijn broekzak. Als ex-jeugdcoördinator kent hij ook de prima kwaliteit van de Sporting-jeugd. Er zit nog behoorlijk wat talent aan te komen en Bjorn staat nu ook garant om het DNA van de club te helpen bewaken en verder naar boven te stuwen! Kortom: Bjorn Timmermans is klaar voor het grote werk en gaat dat ook bewijzen! Wij zijn dan ook blij opnieuw een echte Neerpeltenaar aan het hoofd van Sporting Pelt te kunnen presenteren. Daarbij vervolledigen Robrecht Douven als T2 en Guido Follon als T3 de technische staf.

 
Sporting Pelt is trots dat de dragende spelers ook volgend seizoen aan boord blijven en heten Dylan van harte welkom en wensen hem veel succes!  Tegelijkertijd wensen wij eveneens Joël Abati en Ricardo Silva absoluut te bedanken voor hun bijdrage afgelopen "seizoen".


Hou het ondertussen veilig en "blijf in uw kot" !


Wil je nog wat bewegen, Tommie Falke, heeft nog wat inspiratie : https://www.youtube.com/watch?v=bs8ckcyssg0&feature=youtu.be