Jeugd

14-03-2023 | Sven Spooren

Jeugdverslagen

Verslag j12
Op zaterdag 11 maart speelde Sporting Pelt J12 op verplaatsing tegen Hubo Hasselt. Met Nick als vervangend trainer begon de wedstrijd met volle moed. Het eerste deel startte met Edem in de goal. Na slechts 12 seconden wist Alexander al een eerste goal te maken. Nog geen halve minuut later was de eerste tegengoal ook gemaakt. En dit bleek dan ook het ritme van dit eerste deel te blijven. De score liep gelijk op. Net voor de elfde minuut kreeg Hubo een gele kaart, maar dat heeft het ritme van het spel niet verbroken. Na 14 minuten stond het dan ook 11-11 gelijk waarna Matisse voor de uiteindelijke overwinning zorgde op slechts 15 seconden voor het einde. Eindstand 11-12.
In deel 2 nam Senne plaats in de goal om daar tijdens de wedstrijd ook enkele mooie saves uit te voeren. Maar Hubo was in het tweede deel duidelijk sterker. Slechts 5 goals, gemaakt door Alexander, Jasper en Matisse, konden door de muur van de Hasseltse keeper geraken en dat zorgde ervoor dat het moeilijk was om het tempo van goals aan te houden. Hubo was sterker in deel 2 en de eindstand was dan ook 13-5.
In het derde deel nam Edem weer plaats in in de goal. Slechts 30 seconden had het team nodig om Jasper te laten scoren. Maar ook in dit deel toonde Hubo zich sterker met een heel snelle switch naar aanval waardoor ze de verdediging van Sporting te snel af waren. Ook in dit deel toont de keeper van Hubo zich sterk. Alexander, Maison en Kobe kunnen nog voorbij de keeper geraken in de eerste 10 minuten maar de stand was toen al 10-5. De laatste 5 minuten kon er terug afwisselend gescoord worden met goals van Senne en Maison, maar het kwaad was reeds geschied en de eindstand werd dan ook 12-7.
Gelukkig was er achteraf een heel gezellig samenzijn in de cafetaria met de nieuwe spelertjes die erg goed zijn opgenomen in de groep!

Verslag J16
Opnieuw winst voor onze J16! Zij speelden zondagnamiddag in de Juniorcampus hun 2de VHV-wedstrijd tegen Uilenspiegel. Coach Rob zag al snel dat de focus goed zat en had het volste vertrouwen in zijn mannen. Die speelden als een hecht team: ze maakten goede afspraken, gaven mooie passes en hielpen elkaar als het nodig was. Proficiat, mannen, met deze knappe prestatie en een dikke dankjewel aan de talrijk opgekomen supporters voor hun steun! Eindstand: 30-23.

Verslag J14A
~Sp.pelt - Tongeren~
(Wegens hun winterslaap wist men in Tongeren niet dat het wedstrijd was)
Sp.pelt - Bocholt
Met dank aan J14 Bocholt konden we toch nog een wedstrijd spelen.
Thiebe Fiers kreeg rust en was scheidsrechter samen met Rob, zo toch nog betrokken bij de wedstrijd.
Bart Lenders, trainer Bocholt J14, zijn troepen startte meteen goed de match. Snel en verrassende combinaties maakten een mooi spel. Maar toen Sp.pelt op gang kwam, moest Bocholt na 10-15 min toch toegeven aan de snelle aanvallen van onze jonge mannen.
We onthouden vooral dat er met inzet gespeeld is en dat 12 doelpunten verschil een ruime overwinning op het bord stond.
Volgende week spelen we opnieuw tegen Bocholt. Dan in de Damburg op zaterdag om 16u45.

Het J14 team
Verslag J14B
De wedstrijd begon 20 minuten later omdat er geen scheidsrechter was.
In de eerste helft gingen we gelijk op 10-10. De tweede helft werd het nog heel erg spannend, maar we wonnen met 18-21. Dit dankzij de goede inzet en aanval van ons team.