Jeugd

J4
16-02-2022 | Sven Spooren

J14 speelden topper tegen Tongeren

Een topper op het menu! Altijd boeiend wanneer de leider het nummer 2 in de stand in de ogen kijkt. Het werd snel duidelijk dat de Eburonen gekomen waren om het Sporting moeilijk te maken. Wat hen aardig lukte. Waren het de zenuwen of werd de tegenstander onderschat? Onduidelijk. Wat wél duidelijk werd, was dat de thuisploeg van leider naar lijder werd omgetoverd in de eerste minuten van de wedstrijd. Op achterstand komen was niet hun gewoonte. De trainer hielp echter de manschappen wakker worden. De ommekeer was een feit, hoewel het verschil in doelpunten relatief klein bleef. 12 - 7 bij de rust.Na de pauze leek Sporting op kruissnelheid te komen, maar de motor sputterde toch af en toe. Wat balverlies, vizier niet op scherp,… Dat duurde niet lang gelukkig. De netten trilden opeens weer. Kwieke Cas op hoek, Zwevende Zeno vanuit de lucht en Door - Ingeborg indachtig - dwars ‘Door’ alles heen. Iedereen weer alert, goed verdedigend en ra-zend-snel in de omschakeling. Thiebe lanceerde Finn die - met behulp van z’n zevenmijlslaarzen - in een fractie van een seconde aan de andere kant de keeper verschalkte. Zelfs de 2 Ambiorixen die Tongeren had meegebracht raakten moeilijk aan spelen toe omdat ze door Tuur vakkundig uit de wedstrijd werden gehouden. Tuurs schoenzolen bleken 1 uur na de wedstrijd nog steeds na te smeulen. Hoe dan ook, een welverdiende zege en autoritair leider. Het verdict: 26 - 17.
De titel van oudste stad mag Tongeren mee naar huis nemen. De punten niet.