26-09-2021 | Sven Spooren

Winst tegen Aalsmeer : 31-28

Sporting deed er beter aan om te winnen als het aansluiting met de top wilde houden. En het team van Bjorn Timmermans deed dat ook! Het werkte keihard om de supporters in Dommelhof op de banken te krijgen!

De eerste 10 minuten werd er echter veel teveel gemist en Aalsmeer ging onbevangen lopen met de score: 1-5 na 10’. Tijd voor een time-out voor coach Timmermans, vervolgens Köhlen op strafworp, Falke op tegenaanval en de bordjes hingen na 15 minuten weer gelijk: 5-5. Even herademen waardoor Donny Vink zijn Aalsmeer weer op voorsprong hees met de 7-8 na 20 minuten. De ingevallen Tasevski en ook Door Vandebeeck zorgden weer voor een frisse adem en onder het oog van Tasevski’s collega’s van zwembad Lago Pelt trok good old Vlatko zijn team op voorsprong naar een ruststand van 15-12. Het aandeel van doelman Thijs Van Leeuwen was daarin niet gering! De kapitein nam zijn team weeral op sleeptouw met enkele spectaculaire reddingen.

Sporting stoomde door in de tweede helft en toen ook Konitz niet alleen assists gaf, maar ook zelf richting doel ging, liep Sporting tot 5 doelpunten uit: 21-16 na 40' en 25-21 na 47 minuten. Toch kwam de traditionele dip weer om de hoek en Aalsmeer bleef ons dwingen tot fouten, ondanks 2 schitterende doelmannen want naast de thuisdoelman ging ook doelman De Knegt enkele onmogelijke ballen uit zijn doel ranselen. Dus kwam Aalsmeer terug tot 25-23 en 26-25. Tommie Falke werd mooi vrijgespeeld en zoals bijna altijd ontgoochelde Tommie niet. Het bleef heel krap en op een cruciaal moment hield de ingevallen doelman Nick Deekens een strafworp en scoorde Bart Köhlen een heerlijke bal vanop cirkel. Hij kwam echter verkeerd neer en zei achteraf dat hij “alles hoorde kraken in zijn enkel”. Maar zo hield Sporting 2 doelpunten voorsprong in de slotfase. Met 7 tegen 6 en een man-man verdediging over het hele veld zorgde Aalsmeer voor spanning maar de laatste was voor de kwieke Falke die de 31-28 binnen prikte. Dommelhof stond recht om het team over de streep te trekken en dat lukte ook, met 31-28 werd de mede-koploper geklopt en zo blijft Sporting goed op dreef en houdt het voeling met de top in de BNL. Volgende week trekken we naar Haacht om de volgende 2 punten trachten te scoren! Allen daarheen!

Sporting: Van Leeuwen, Denert, Deekens, Van Sloot 2, Vandenboer, Falke 8/1, Pronk, Tasevski 4, Kohlen 7/4, Konitz 7, Vandebeeck L 1, Vossen, Schoenaker 1, Spooren, Vandebeeck D 1.

Aalsmeer: De Knegt, Verbeij, Castien 1, Besseling 1, Hartog, Vink 8/2, Zwinkels, Honig, Benghanem 2, Jansen 3, Trainavicius 3, Dekker 1, De Maat 2, Bottinga 7, Michielsen, van de Ban.

SR’s: Hommen en Vankessel