21-11-2021 | Sven Spooren

Topmatch in tweede nationale : Sporting Pelt - Elita Lebbeke

De match begon dramatisch voor de thuisploeg: 1-6 na 3,5 minuten.
Nadien kwam Sporting beter in de wedstrijd en knabbelde aan de achterstand. Bij de rust was alles nog mogelijk: 12-14.

De tweede helft kwam Pelt terug tot 20-20 na 40 minuten. Elita kon echter een kloofje slaan: 20-24 na 45 minuten. Michiel scoorde 3x op rij en hield zo zijn ploeg in de wedstrijd. De laatste tien minuten werd er aan beide zijden veel gescoord. Bij Lebbeke was het steeds Toon de Vis die voor het gevaar zorgde. Met mandekking op hun schutter, speelde Lebbeke zonder doelman en een 7-6. Toch bleef Sporting in de match. Bij 31-31 was het Lebbeke dat kon scoren doordat de rebound recht in hun handen terguviel: 31-32. De uitploeg scoorde de 31-33 en match gespeeld denk je dan met 35 seconden op de klok… Pelt kon meteen scoren na een TO. Nog 15 seconden. Sporting verdedigde man tegen man en het was Lebbeke dat stom balverlies leed. Helaas kon Pelt in een ultieme poging de verdiende gelijkmaker niet meer maken: 32-33. Lebbeke blijft zo samen met Kraainem bovenaan staan in tweede nationale.

Een mooie en spannende wedstrijd. Helaas geen punt, maar wel met opgeheven hoofd van het veld na een goede partij.