BENE-LEAGUE
03-11-2019 | Sven Spooren

Sporting wint van Volendam: 31-27

De uitslag is echt flatterend te noemen want Sporting liep 50’ achter de feiten aan! Maar de 2 punten zijn wel levensbelangrijk ! Het was een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste 50 minuten dicteerde Volendam de wet. Sporting miste verschrikkelijk veel en maakte teveel technische fouten waardoor Volendam vlot kon bijblijven en zelfs de leiding nam. Via 3-3 na 10’ ging Volendam erover: 7-8 na 20’. Ondertussen was Vernooy al uitgevallen met een enkelblessure en werd danig gemist in het centrum van de dekking. Telkens als Sporting terugkwam tot 1 à 2 doelpunten duwde Volendam weer op het gaspedaal en zo kwamen de bezoekers 3 doelpunten voor. Een tumultueuze slotfase van die eerste helft (met een fluitje vanop de tribune) zorgde voor verwarring en zelfs een 12-16 score aan de rust.

In de tweede helft kwam Sporting gemotiveerder uit de kleedkamer maar meer dan vele 2-minuten straftijd bracht het niet. Integendeel ! Volendam hield de afstand goed vast, 17-21 na 40’. Af en toe kwamen we op 2 doelpunten terug maar Volendam ging via Jansen en Claessens toch weer richting 4 à 5 doelpunten verschil, 17-21 na 40’ en 23-26 na 50’ na een 21-26 tussenstand. Niemand die nog een stuiver gaf voor de kansen van Sporting Pelt. Maar 3 spelers trokken ons in die slotfase erdoor! Jerry scoorde prachtig en aan de lopende band, Vlatko Tasevski was helemaal on fire (oa een mooie onderhandse) en keeper Youri Denert ranselde enkele onmogelijke balen uit zijn net en keepte met veel emotie. Youri pompte zichzelf, het team en het publiek op. Zo kwam Sporting snel dichter. Ook de mandekking op Robin Jansen werkte blijkbaar verlammend bij Volendam. Het publiek ging er nog eens helemaal achter staan, werkelijk de hele hal schreeuwde ‘Sporting’ ! Sporting maakte 8 doelpunten meer dan de tegenstander in de laatste 8 minuten! 26-26 en in 1 ruk door naar 29-26. Volendam had zijn time-outs al verbruikt en probeerde nog met 7 tegen 6 maar Sporting was helemaal ontketend en brak Volendam helemaal af. Het verdict was dan ook hard voor Volendam en gevleid voor Sporting: 31-27! Twee heel belangrijke punten! Morgen de schade opmeten bij Vernooy en Tasevski en trachten fit te krijgen uit tegen Tongeren en maandag voor de Beker tegen Jemeppe.

Sporting Pelt: Van Leeuwen, Denert, Silva, Falke 5, Vandebeeck D 1, Vandebeeck L 1, Jerry 9, Tasevski 4, Vernooy, Kohlen 5/3, Schoenaker R 4, Lukkesen, Schoenaker P 1, Spooren, Vandenboer, Vansloot 1.

Volendam: Nagtegaal, Claessens 5, Roefs, Bayens 3, Lekovic 1, Jacobs, Eijlers, Geus 1, Schellekens 1, Bourget 4/4, de Vette 1, Neuteboom, Blaauw 6, Visser, Jansen 5, Zwarthoed.