Winst tegen Bevo
17-12-2021 | Sven Spooren

Sporting wint van Bevo : 24-18

Een beetje geladen was de wedstrijd toch wel. Sporting wilde dus kost wat kost winnen!

De jarige Köhlen en de altijd snelle Falke openden de score voor Sporting en zorgden samen met een super doelman Van Leeuwen dat Sporting de voorsprong vlot uitbouwde: 5-2 na 10m, 12-4 na 20m. Bij Bevo kon enkel Polman scoren. Voor de rest liep onze dekking de looplijnen van Serras en De Kuiper helemaal dicht waardoor ook de pass naar de gevaarlijke pivot (Jordens) er niet door kwam! En als er dan toch een gaatje was werd dat vakkundig weer afgedicht door onze doelman. Zo werd het via Falke en de ingevallen Vossen 15-6 aan de rust. Je zou kunnen zeggen dat we het licht voor de 2e keer hadden uitgedaan voor Bevo!

In de tweede helft sloop er wat nonchalance in, wat helemaal niet onlogisch was. Bevo kwam met zijn talentvolle jeugd het beste uit de kleedkamer en knabbelde terug! Het was nog maar 18-13 na 14min… Coach Timmermans nam een time-out, zette de boel op scherp en gaf doelman Denert de kans. Youri nam die met 2 handen aan en zo hielp hij zijn team de 2 punten bewaren: Vossen, Falke en Konitz zorgden voor de 22-16 na 50 minuten en zo speelde Sporting de wedstrijd rustig uit tot 24-18. Belangrijke punten en een goede aanloop naar de wedstrijd van zaterdag in Aalsmeer!

Sporting: Van Leeuwen, Denert, Deekens, Vansloot 2, Vandenboer, Falke 6, Köhlen 4/1, Konitz 2, Vandebeeck L 2, Vossen 4, Schoenaker, Spooren R 3, Lambrecht 1, Vandebeeck D, Pronk.

Bevo: Van Grunsven 1, Stijweg, Van Katwijk, Santing 4, Van Den Heuvel, Kuiper, Poot, Pepels (gekwetst), Van Zundert 2, Serras, VD Beucken J 3/1, VD Beucken N, Gillé 2, Jordens 1, Verberne, Polman 5.

SR’s: Gillis en Kums