BENE-LEAGUE
08-12-2019 |

Sporting wint ook vlot van Atomix en staat nu in top 4 van Bene-league !

Iedereen verwachtte een thuisoverwinning en die kwam er ook! Atomix is nooit echt een partij geweest voor een gretig Sporting.
Vansloot en Falke openden de debatten en brachten Sporting Pelt 7-3 voor. Sporting was niet van plan het rustig aan te doen en ondanks flink verweer van Atomix liep het verder uit. Het scoorde vanop alle posities en zo ging het via 11-6 naar 17-10 aan de rust. Opnieuw was de verdediging met een goeie doelman Van Leeuwen onze sleutel om de Haachtse deur te openen.
Ook de eerste 10' van de tweede helft waren voor een snel spelend Sporting. De ingevallen Tasevski en Louis Vandebeeck namen de scorende fakkel vlotjes over en het stond al 25-13 na 40 minuten. Match gespeeld en dus mochten de jonkies opdraven. Robbe Spooren als spelverdeler was zeker geen verzwakking, samen met Door Vandebeeck en Lukkesen, ook Vandenboer scoorde nog voor coach Joël Abati. Het werd nog zwaarder voor Atomix want na 50 minuten stond er 32-16 op het scorebord met ondertussen een goeie Denert in doel. De wedstrijd kabbelde naar het einde maar de overwinning met 36-22 was oververdiend. Opnieuw een collectieve prestatie, Pelt hijst zich zo naar de 4e plaats in het klassement en kan volgende week in Bocholt goede zaakjes doen !

Sporting Pelt: Van Leeuwen, Denert, Vansloot 4, Silva 1, Falke 4, Jerry 7, Tasevski 3, Vernooy 1, Köhlen 4/3, Vandebeeck L 4, Schoenaker R 3, Schoenaker P 1, Vandenboer 1, Vandebeeck D, Spooren 3/1, Lukkesen.

Atomix: Henderix, De Vis 5, Schroven, Beckers 1, Wouters 3, Delfosse 1, Teuwissen 1, Vanhaesendonck, Maslowski 2, Delpire 3, Pocs-Nagy 1, Claes, Bisschop 4, Bliuvas, Cucuz, Hellemans 1.

SR’s : Steenwinckels²