Heren

05-02-2023 | Sven Spooren

Sporting wint met monsterscore van Atomix 49-22

Januari was de soldenmaand, dat kennen we in het handbal niet, maar opendeurdagen waren het precies toch wel! Sporting begon met de juiste ingesteldheid aan de wedstrijd! Atomix was het team dat ons immers in de 1/8e finale van de Beker ei zo na had gewipt maar dat team had niet dezelfde grinta als weleer. Sporting had dus totaal geen moeite om de wedstrijd in handen te nemen. Falke kon counteren als vanouds en ook Schoenaker kon zich uitleven! Gevolg: 9-3 na 10m en 14-6 na 20 minuten. De wedstrijd lag dus al vroeg in een definitieve plooi, mede dankzij een open 5-1 dekking van de tegenstander. Sporting Pelt bleef het tempo hoog houden waardoor Robbe Spooren vlotjes de vrije ruimte vond. Met 23-9 aan de rust was de wedstrijd al lang gespeeld.

In de tweede helft was de boog in de aanvangsfase wat minder gespannen. Vooral de dekking was wat minder in die beginfase en zo scoorde Atomix wat vlotter (31-17 na 40 minuten). De frisse invallers van Sporting schakelden een versnelling hoger en de doelpunten rolden van de lopende band. Vossen, Tasevski, Lambrecht en Vandenboer scoorden wel heel vlotjes. Ook al omdat Atomix nog hoger ging verdedigen… 39-20 was het na 50 minuten. Sporting rook bloed en de dubbele score kwam ook op het bord: 44-22. Het publiek rook dat het richting 50 doelpunten kon gaan; doelman Denert serveerde de ene tegenaanval na de andere en zo kreeg Van Haesendonck tot 2x toe de kans om zijn ex-ploeg helemaal kopje onder te duwen, maar evenveel keren miste hij de 50e. Zo bleef het 49-22 en het publiek was dankbaar, vooral ook omdat in Luik Visé punten verloor tegen Aalsmeer en Sporting hierdoor voorlopig op de fel begeerde 4e plek komt.

Sporting Pelt: Deekens, Van Leeuwen, Denert, Vandenboer 3, Falke 6, Spooren 4, Tasevski 4, Köhlen 8/6, Konitz, Vandebeeck L, Delpire 2, Vossen 6, Schoenaker 6, Lambrecht 3, Van Haesendonck 4, Vandebeeck D 3.

Atomix: De Grave, Schreurs, Dedobbleer, Wauters 1, Nassif, Almeida 5, Heleven, Mulder 4, Driesen 3, Daniels 1, Claes, Anguelov 3, Maas 1, Luypaert 4.

SR’s: Hommen en Van Kessel