04-05-2022 | Sven Spooren

Sporting omzeilt eerste klip en wint met 29-27 van Tongeren

Sporting omzeilt eerste klip van de week en wint thuis moeizaam tegen Tongeren met 29-27. De beleving zal zaterdag vanaf de eerste minuut 100% moeten zijn zoals vandaag in de tweede helft. Sporting kon immers niet overtuigen in de eerste helft en liep door technische fouten en missers constant achter de feiten aan: na 10m 4-5 na 20m 7-9. En nog zat er geen beterschap in want Tongeren kon, ondanks enkele reddingen van doelman Denert, zelfs uitlopen tot 11-16 aan de rust! Alle hens aan dek! De speech onder de rust bleek kort maar krachtig!

De nog altijd licht geblesseerde Konitz gooide nu wel alle remmen los en trok zijn team dichterbij Tongeren 19-21 na 40m. Toen was Seppe Vandenboer zich allang in de harten van het thuispubliek aan t spelen! Hij scoorde zowel op tegenaanval als op hoek en hees zich zo uit zijn dalletje. Sporting werd wat te overhaast en miste daardoor wat teveel om Tongeren al eerder bij te benen. Het hield Sporting nog even af: 24-25 na 50m maar het was duidelijk dat het een kwestie van tijd was vooraleer Sporting langszij kwam. Dat gebeurde 6 minuten voor tijd alsnog en met 27-26 kwam Sporting eindelijk voor t eerst op voorsprong. De spannende en hectische slotminuten (met oa 2 rode kaarten voor Falke en Marechal) waren voor Sporting en het kon zo winnen met 29-27 en aansluiting vinden bij Bocholt en Visé. Zaterdag zal de spanning te snijden zijn in de topper tussen Pelt en Bocholt om 20u15 in sporthal Dommelhof!

Sporting: Vansloot 2, Vandenboer 7, Falke 7, Pronk, Van Leeuwen, Deekens, Stollman, Broers, Spooren, Vandebeeck L 2, Vandebeeck D, Vossen 3, Konitz 6, Tasevski 2, Vernooy.

Tongeren: Di Giacomo 4, Bique, Devisch 1, Meulders 2, Geradon 2, Rodado 2, Vanhove, Siraut, Marchal, Glesner F 4, Bolaers 3, Qerimi 7/4, Glesner C 2.

SR’s: Cappa en Schreder