Winst tegen Visé
12-11-2021 | Sven Spooren

Sporting naar 1/4e finale Beker van België

Het verdiende inderdaad geen schoonheidsprijs maar Sporting Pelt plaatste zich verdiend voor de kwartfinales van de BvB, het won met 32-28!

Opnieuw hadden we een lange studieronde nodig. Pas na 3,5 minuut konden we een eerste maal scoren. Maar gelukkig was Thijs Van Leeuwen bij de pinken en kon hij Visé weerhouden om een kloof te slaan. K[ohlen, Konitz en Spooren (vanop hoek) namen het heft in handen (4-3 na 10min). Echt ver uitlopen zat er echter niet in want Sporting maakte teveel technische fouten om Visé af te schudden; 9-8 na 20 minuten. Kwelgeest van dienst bij Visé was Vancosen die er na 20 minuten al 5 in het netje had liggen! Zijn positiegenoot aan onze kant was echter ook bij de pinken! Niels Vansloot was on fire en hielp (zelfs met een ‘no look’ doelpunt) de rood-witten aan een 13-10 voorsprong. Kloofje gemaakt? Helemaal niet! De ingevallen Massat scoorde plots aan de lopende band en bracht Visé in extremis nog op voorsprong met 13-14 aan de rust! Werk aan de winkel…

In ondertal klom Sporting meteen langszij via Louis Vandebeeck die een steeds stabielere factor wordt in het team van coach Timmermans. Maar opnieuw Vancosen hielp het taaie Visé al knokkend weer op voorsprong: 19-20 na 40 minuten. Tijd om Robbe Spooren in te brengen en die zorgde meteen voor de juiste impuls: het baltempo ging omhoog, hij was dreigend/scorend, of bediende Vandebeeck en Konitz op maat! Resultaat: Sporting erop en erover, ook gesteund door een cruciale penalty-stop van Nick Deekens, via 27-25 (50min) liep Sporting stilaan 4 tot zelfs 5 doelpunten uit! Vansloot mocht het orgelpunt zetten met de 32-28. De Pelter boys hadden het prima gedaan. Het trio Vandebeeck, Vansloot en Spooren scoorden in totaal 18 doelpunten! Proficiat aan heel het team. Op naar Volendam dat wellicht iets frisser zal zijn maar wij hebben het vertrouwen in de achterzak!

Sporting Pelt: Vansloot 7, Vandenboer 1, Falke 3, Pronk, Tasevski, Van Leeuwen, Denert, Deekens, Vossen, Köhlen 5/4, Konitz 4, Vandebeeck L 5, Schoenaker 1, Spooren 6, Lambrecht, Vandebeeck D.

Visé: Brixhe 1, Gava 2, Ranc 2, Destexhe, Massat 5, Nguema 1, Delatte 1, Vancosen 7, Boyon, Lahonda 1, Hougardy 2, Kedziora 5, Hadzic 1/1, Rotarescu, Plessers.

SR’s: Steenwinckels en Steenwinckels