Heren

09-02-2020 | Sven Spooren

Sporting houdt de hoop levend na belangrijke 24-20 winst tegen Visé

Eerst al een belangrijke overwinning van de tweede ploeg tegen Tongeren in de Liga waardoor zij aan de leiding blijvenen nog altijd kans op promotie maken. Maar toch was dat niet het hoogtepunt van de dag! Want de grote broertjes van de eerste ploeg legden een geweldige partij handbal op de mat! Echt handbal zoals handbal gespeeld moet worden. Sterk in de dekking, een goeie keeper erachter, niet veel technische fouten, veel strijd, passie en emotie, scheidsen die het goed aanvoelden en ... uiteindelijk ook nog winnen! De vele toeschouwers zagen dat het goed was! Nochtans was de aanloop niet perfect. Versleeuwen is gekend, Louis Vandebeeck is ook enkele weken out en Marco Vernooy had door buikgriep (6 kg afgevallen op 1 week) slechts 1x getraind. Maar diezelfde Marco speelde een dijk van een wedstrijd in dekking en was duidelijk de betere van Visé pivot Vancosen die onzichtbaar was. Hoofdrolspelers waren er eigenlijk niet want het was een collectieve prestatie, maar doelman Thijs Vanleeuwen (ook zijn collega Schenk) en Ephrahim Jerry verdienen toch een speciale vermelding! Thijs pakt bijzonder goed en werd 2x op strafworp vervangen door penalty killer Youri Denert die stilaan weer fit is.

De hoge 5-1 was een gesel voor Visé dat zijn looplijnen door Jerry afgesneden zag. Diezelfde Jerry was in aanval ook de oorzaak dat Sporting de Luikenaars kon bijblijven want Rola en co namen de leiding in Dommelhof: 4-4 na 10' en 6-8 na 20'. De aanval was nog niet top, maar er werd hard gewerkt. De achterstand was dreigend, maar niet onoverkomelijk. In de laatste 10 minuten ontbond Sporting al zijn duivels. Jerry onhoudbaar vanop afstand en op assist naar Vansloot en Sporting boog de achterstand om in een 13-9 voorsprong. Jammer dat we moesten rusten (13-10) want Sporting was helemaal los.

Visé opende als beste in de tweede helft maar opnieuw stond de verdediging (stokpaardje van Abati) pal! Met 16-13 na 40 minuten was Visé nog altijd niks dichterbij gekomen. Een offensievere dekking op Jerry gaf de dekselse Tasevski en de beukende Vansloot ruimte en zo hielden ze Sporting vlotjes op voorsprong, 20-16 na 50 minuten. Ondertussen liet Thijs Vanleeuwen nog eens zijn goede vorm zien en weigerde hij Visé terug te laten komen. Maar vooraleer de Luikenaars bij Thijs waren, moesten ze nog voorbij een fantastische dekking! Dikke pluim voor onze jongens voor de werklust die ze ten toon stelden. Het publiek vermaakte zich en stond, zoals steeds, achter het team. Dommelhof kolkte en riep het team naar een mooie overwinning. De 24-20 was niet eens overdreven en dik verdiend. Zo houdt Sporting nog steeds een kans op de F4. Gewoon alles winnen en kijken wat de tegenstand doet.

Tussendoor spelen we op 20 februari nog de 1/2e finale van de beker van België tegen... Visé.

Volgende week komt Aalsmeer op bezoek, opnieuw in het Dommelhof !

Sporting Pelt: Vanleeuwen, Denert, Deekens, Silva 3, Vansloot 5, Falke 3, Vandebeeck D, Jerry 9, Tasevski 3, Vernooy, Köhlen 2, Schoenaker R 2, Spooren.

Visé: Brixhe, Carvalhais 1, Gava, Cusomano 1, B Danesi 4/1, Flajs 1, Vancosen 2, Marchal, Mormont, S Danesi 2, Rola 6, Schenk, Bello, Siraut, Hadzic 2.

SR: Gilis en Beulakker