Heren

Liga 1
03-11-2019 | Sven Spooren

Sporting Pelt - Initia Hasselt

Na een matige competitiestart (5/8), met weliswaar drie moeilijke verplaatsingen op rij, kwam Initia Hasselt op bezoek in het Dommelhof. Hasselt, dat voor een groot deel nog bestaat uit hun talentvolle ploeg van de J18 (vorig jaar versloegen ze onze J18 nog in de Vlaamse finale in het Dommelhof), moest het stellen zonder een linkshandige speler. De thuisploeg recupereerde zijn geblesseerde spelverdeler Robbe Spooren na drie weken inactiviteit en ook Door stond weer op het wedstrijdblad.

De wedstrijd begon gelijk opgaand met een hoog tempo in de beginfase. Het spel ging goed op en neer: 2-2 na 5 minuten. Hasselt kreeg een 2’ tijdstraf, maar onze jongens konden hier niet van profiteren: 4-4. Het was Hasselt dat zelfs een kloofje sloeg, 4-6 na 10 minuten spelen. Vanaf dan stond de dekking van de thuisploeg pal. Hasselt kreeg geen vrije shotkans meer bijeen gespeeld door de uitstekende dekking. De schoten, die vaak na passief spel moesten genomen worden, werden vakkundig gepareerd door Nick in doel. In aanval werden veel kansen gecreëerd. Ondanks dat de Hasseltse doelman ook een aantal mooie stops realiseerde, kon Pelt toch doorstomen naar een 14-6 stand. In de laatste minuut van de eerste helft konden beide ploegen nog scoren (het enige tegendoelpunt van Hasselt in 20 minuten) zodat er gerust werd met een ruime voorsprong voor onze jongens: 15-7.

Het eerste kwartier van de tweede helft wist Sporting zijn voorsprong nog te vergroten door opnieuw een stevige dekking te plaatsen. Zo stond het na 40’: 20-9. Sporting drukte nog even door tot een maximale voorsprong van 13 doelpunten na drie kwartier: 24-11.
Het laatste kwartier verslapte de concentratie bij de thuisploeg en werd er te individueel gespeeld in aanval. Hasselt kon milderen en kende geen genade met het dipje van de thuisploeg: 24-16 na 55 minuten. De laatste 5 minuten pakte Jarne nog uit met een paar puike reddingen en kon zo de voorsprong helpen vergroten. Uiteindelijk werd er afgefloten bij een 26-17 stand. Een leuke match met twee handballende ploegen en een verdiende winnaar.

De komende twee weken staan er met matchen tegen de nummers 3 en 1 in de stand, twee topmatchen geprogrammeerd. Volgende week 9/11 spelen we in Sasja en een week later ontvangen we de ongeslagen leider Merksem in het Dommelhof.

Pelt : Arts, Dekens, Vandenboer (2), D'Hondt (1), Bongaerts (2), Van Mierloo (1), Vandebeeck D (5), Vandebeeck J, Smets , Lambrecht (1), Lukkesen (1), Bodvin (1), Spooren (5), Van Vlierden (7)