16-02-2020 | Sven Spooren

Op karakter de zege eruit gesleurd: 31-29 winst tegen Aalsmeer

Een spannend avondje in Dommelhof. Eerst wint onze Liga ‘on the buzzer’ tegen Lebbeke en komt zo aan de leiding en daarna was het niet veel anders bij de grote jongens. Een onwaarschijnlijk dramatisch slot. Een knokkend Aalsmeer komt terug tot 29-29 op 57:28 en Bart Kohlen mag met een tijdstraf gaan rusten! De penalty wordt prachtig gered door Vanleeuwen! Sporting ruilt de doelman in voor een extra speler maar verprutst de aanval. Bij het snel wisselen van de keeper doen we een foute wissel waardoor er nog een mannetje mag gaan zitten! Aalsmeer maakt een technische fout en Jerry vindt op cirkel Van Sloot die de 30-29 binnen gooit. Aan de overkant speelt Aalsmeer de sterke Benghanem vrij op cirkel en opnieuw pakt Vanleeuwen de open doelkans! Dommelhof recht op de banken en in de slotseconden vindt de terug gekeerde Kohlen de vrijstaande Tasevski die de 31-29 binnen gooit! Feest in Dommelhof! Sporting haalt op karakter een erg belangrijke overwinning. Man of the match? Tja wie dacht je... Thijs Vanleeuwen natuurlijk. Onze kapitein was beslissend geweest!

Het was nochtans een erg moeilijke wedstrijd. Onze tegenstander zat (net zoals vorige week) meestal aan de goede kant van de score en leidde de dans via 3-4 (10') en zelfs 6-10 na 20 minuten. De stugge Nederlanders met een sterk uit blessure terug gekeerde Benghanem hadden met hun 6-0 dekking onze achterlijn goed onder controle. Bovendien hadden ze met Donny Vink de afwerker van de dag in dienst, maar liefst 12x scoorde hij.
Maar net zoals vorige week begon Sporting aan een verschroeiende laatste fase van de eerste helft. Jerry, Kohlen en Falke deden de balans alsnog in de goede richting kantelen en Sporting kon met een geflatteerde 14-12 rusten.
Aalsmeer had 12 minuten nodig om de kloof te dichten in die tweede helft, ondanks geweldig werk op cirkel van Peter Schoenaker! Voor een keer was het niet Robin die aan het kanon stond maar wel zijn oudere broer Peter! Hij scoorde liefst 5x (waarvan 4x in die 2e helft) en had zo een belangrijke bijdrage zodat Sporting Aalsmeer kon bijbenen tot 26-26 na 50' na een 22-21 stand na 40 minuten. Tot 29-29 bleef het gelijk op gaan en de rest van het bloedstollende verhaal kent u.
In de stand blijft alles zoals het was. Visé won vlot van Volendam en Bevo ontsnapte maar net bij Sporting killer Houten.

AANSTAANDE DONDERDAG OM 20U30 IEDEREEN AANWEZIG BIJ DE HALVE FINALE VAN DE BEKER VAN BELGIE TEGEN VISE IN SPORTHAL DOMMELHOF!!!

Sporting Pelt: Deekens, Vanleeuwen, Denert, Vansloot 3, Silva, Falke 5/1, Vandebeeck D, Jerry 6, Tasevski 4, Vernooy, Kohlen 8/5, Schoenaker R, Schoenaker P 5, Spooren, Lukkesen. 6x 2-minuten.

Aalsmeer: Verbeij, de Knegt, Castien 1, Besseling, Vink 12/1, Mik, de Jong 4, Benghanem 2, Jansen 1, Trainavicius 4/2, Offeren, de Maat, Bottina 1, Blaauw, Michielsen, Kamsteeg 4. 2x 2-minuten

SR's : Schols - Martens