Liga 1
24-11-2019 | Sven Spooren

Liga 1 : Meeuwen - Sporting Pelt : 14-33

In de Liga 1 stond een derby op het programma, Sporting moest uit in Meeuwen spelen, met enkele Peltse bekenden in hun rangen (Sven, Dieter, Oracha, Frank ..). Voor Meeuwen ook een hele feestavond, waarop hun ploegen werden voorgesteld, en als galamatch de wedstrijd tegen Sporting.

Sporting nam vanaf minuut één een halve dekking op hun topscoorder Dieter, en liet zo het initiatief aan de andere ploegspelers. De verdediging van Pelt stond deze week ok, in aanval ging het ook vlot en zo liep Pelt snel uit naar een 3-6 in de 10', daarna een lekker reeksje van Kenzo (3x), Seppe (1x) en Robbe (3x) en de eerste kloof was geslagen, met dus een 10' géén tegengoal, 4-14 na 20'. Bij Meeuwen kon Tom nog enkele keren scoren en milderde zo tot een 8-20 ruststand.
De tweede helft wisselde Sporting door, met een 11-26 na 10', nu vooral onder impuls van Door, dan opnieuw verdedigend een sterke reeks zonder tegendoelpunt gedurende 10'. Ondertussen werd er aan Peltse zijde met wat kansen gemorst (gemist of te overhaast), maar toch naar een 13-28 na 20', de wedstrijd kabbelde naar zijn einde. In de laatste minuten, met een man meer situatie, speelde Benjamin nog knap achter zijn rug naar de pivot, Wout "KRC=XTC" Bodvin, en die scoorde zo ook zijn goaltje. Eindstand 14-33 en de twee punten mee naar Pelt.