Heren

BENE-LEAGUE
22-12-2019 |

Het jaar feestelijk afgesloten: Sporting Pelt wint met 37-30 van Houten

Sporting en Joel Abati haalden de laatste maand 5 overwinningen op 6 wedstrijden en dus kon er een vroeg kerstfeestje vanaf na de wedstrijd!
Sporting begon met 2 balverliezen en had dus de eerste minuten de handen vol met Houten: 6-6 na 10 minuten. Dan ging vooral Tommie Falke een versnelling hoger spelen. Hij scoorde de eerst 20 minuten liefst 7x en lag zo aan de basis van een 15-8 tussenspurt na 20 minuten. Even een domper toen Vernooy een rechtstreekse rode kaart kreeg vanwege een fout op Robles. De Sporting trein trok zich terug op gang via een prima spelende Vansloot. De ondertussen goed ingevallen Louis Vandebeeck werkte niet altijd secuur af maar zijn acties waren oogstrelend. Hij hielp met 3 roosjes zijn ploeg naar een 22-12 ruststand. Wedstrijd gespeeld!
In de tweede helft nam Sporting het niet altijd even nauw maar het wisselde vlot door en iedereen kon zich laten zien. Via 29-21 na 40' ging het in een hoog tempo door naar 34-23 na 50' via een sterk spelende Jerry en een
knallende Schoenaker. De laatste 10 minuten lieten de jongens de teugels wat vieren waardoor Houten aan resultaatverbetering kon bewerkstelligen maar die andere Vandebeeck, Door, liet zich opmerken! Na reeds 10 doelpunten bij de tweede ploeg (winst op Uilenspiegel) scoorde hij de laatste 4 doelpunten bij Heren 1. Sporting won zo verdiend met 37-30 en blijft zicht houden op de Final 4.
In januari wensen we Jerry en Schoenaker een geweldig EK en hopelijk komen ze sterker terug zodat we onze kansen gaaf houden de laatste 6 wedstrijden. Als we de kalender van onze concurrenten bekijken heeft Bevo zeker het makkelijkste programma maar ook Pelt en Visé maken nog kans op die Final 4.

Alvast prettige feestdagen en tot snel in 2020.

Sporting Pelt: Vansloot 3, Silva, Falke 11, D Vandebeeck 4/2, Jerry 7,