H3
11-10-2022 | Sven Spooren

Heren 3 gaan winnen tegen fusieploeg Houthalen-Tessenderlo

Op zaterdag 8 oktober zakten onze gladiatoren af naar het verre Houthalen. Op het menu stond die dag Houthalen-Tessenderlo een sterke en jonge ploeg waar onze gladiatoren nog maar weinig interactie mee hebben gehad in het verleden. Daarom boden er zich maar liefst 15 spelers aan om mee te strijden tegen deze ploeg. De eerste moeilijke keuze voor T1 G. Follon kwam dus al vroeger dan gedacht, omdat er maar 14 spelers mogen zijn. Daarom heeft Jarne Kums zich vrijwillig afgemeld!
Vanaf het begin beloofde het een spannende match te worden. Na 10 min stond de stand op 3-3. De verdediging van onze krijgers was ijzersterk en vertoonde weinig tot geen gaten. Ook in de aanval ging alles goed behalve het vinden van de netten. Zo werden er prachtige aanvallen gespeeld maar liet de afwerking te wensen over.
Onder leiding van succescoach Guido en enkele tactische wissels vonden onze strijders toch de netten. Na 25 min minuten stond de stand 7-11. Een kleine voorsprong werd uitgebouwd maar de mannen van Houthalen-Helchteren bleven druk zetten. We gingen rusten met 10-14 op het scorebord.
De eerste 15 min van de tweede helft was een spiegelbeeld van de eerste helft. Spannend, sterke verdediging van de gladiatoren, maar ook veel missers. Vervolgens liepen de gemoederen ook hoog op nadat onze rechteropbouwer Dries, de molenaar, Molemans een snoeihard shot op de keeper gooide. Dit shot was tevens afgevuurd onder serieus contact en dus zeker niet met voorbedachte rade. Zo verloren onze mannen even hun focus en Houthalen-Helchteren lieten deze kans niet liggen. In minuut 23 stond het opeens 21-21, een minuut later kwam Houthalen voor de eerste keer op voorsprong met 22-21.
Dries had er genoeg van en kon op 1 minuut twee keer de netten vinden. Maar toen het in de 26ste minuut weer gelijk stond (23-23), schakelde de verdediging van onze krijgers een stapje hoger. Er werd hard maar fair verdedigd. Vervolgens met enkele snelle aanvallen werd de eindstand op 23-26 afgefloten.
Een zeer spannende leuke match tegen, voor onze mannen, nog een redelijk onbekende ploeg.
Komend weekend hebben onze gladiatoren een handbal vrij weekend. Hoewel er in de wandelgangen wordt gefluisterd dat er achter gesloten deuren een spannend oefenmatch komt tegen de Heren 2. De derde ploeg, die momenteel nog steeds ongeslagen is, zal er alles aan doen om deze titel te behouden!