12-12-2021 | Sven Spooren

H2 winst tegen Jeunesse Jemeppe

In Jemeppe werd er nog verloren, maar iedereen was zelfzeker; de punten moesten en zouden thuis gehouden worden.
De match kwam traag op gang met weinig doelpunten in de eerste minuten. Tussen de 7e en 20e minuut kon Sporting vaak vanuit een goede dekking en doelman uitlopen tot een voorsprong van 6 doelpunten: 9-3. Een typisch dipje volgde, maar bij de rust was er nog een comfortabele voorsprong van vijf doelpunten: 14-9.

Jemeppe drong even aan, maar dichter dan drie doelpunten kon de uitploeg niet komen: 16-13. Pelt duwde het gaspedaal in en had na 45 minuten een geruststellende voorsprong van 7 doelpunten: 24-17. Jemeppe verloor nog twee spelers ongelukkig door blessures. Hopelijk zijn ze snel terug hersteld.
De laatste tien minuten werd een maximale voorsprong van tien doelpunten bijeen gespeeld: 31-21. Afgefloten werd er bij 32-23. Een verdiende overwinning. Dit moet vertrouwen geven voor de laatste match van 2021: uit in Beyne.

Afgeroepen werd er voor een lege zaal, maar toch een aardig gevulde cafetaria. Het gebonk van de toeschouwers op de ramen was eens iets anders dan het gekende applaus. Hopelijk de laatste keer, want met toeschouwers in de hal is het toch net iets aangenamer.