Dames Liga
11-11-2019 | Sven Spooren

Sporting tegen Denderbelle : 22-19 winst

Zaterdag 9 november, speeldag voor de Liga-ploeg in het vertrouwde Dommelhof. Deze week tegen speelden we tegen Denderbelle.

De wedstrijd begon aan een goed tempo waardoor het na 1 minuut al 2-0 stond. Een sterke onderhandse bal van Tirsa, gevolgd door een mooie actie van Jolien van op de 6 meter. Na 19 minuten spelen stond de score op 6-6. Onze verdediging was sterk en Aitana hield enkele mooie ballen uit het doel. In aanval kon het beter, de passen waren niet altijd in de juiste richting en we speelden onze kansen niet op de juiste manier uit. Na een time-out vlogen we er met goede moed terug in, maar Denderbelle kwam sterker terug dan verwacht. Ruststand 7-12. Na een oppepper van Wout en Wout begonnen we fris aan de tweede helft. Verdediging bleef sterk en ook aanval was steeds sneller en efficiënter. Goal per goal kwamen we terug en hielden we Denderbelle uit de wedstrijd. Na enkele stomme 2 minuten voor Maren en Violetta stond het 17-17 na 20 minuten. Er werd nog een time-out genomen en met een goede moed begonnen we aan de laatste 10 minuten. Met nog steeds een sterke verdediging en een goede keeper in de goal, kregen we nog maar 2 goals tegen. Jolien en Tirsa speelden de laatste 10 minuten mooi uit met hun krachtige shots vanop de bakken. Eindstand 22-19, deze overwinning smaakt naar meer. We zouden graag Aitana nog bedanken voor alle ballen uit het doel te houden!